Efsane hırsızlık!

Salih Acıbadem

Uzunca bir süredir kampanya sarmalının içerisinden çıkamıyoruz. Durağanlaşan alışveriş sektörü piyasayı canlandırmak için çareyi bu kampanyalarda buldu.

****
Türkiye'nin önde gelen reklam ajanslarıda bu fırsatı kaçırmadı. Bu sebeple ünlü bir online alışveriş sitesinin birkaç yıldır yaptığı kampanya festivalini herkes yapar oldu.

****

Çünkü bu reklam ajansları ürettikleri stratejiyi diğer firmalarada pazarladı. Başarılı oldular ve bütün platformlar yaklaşık olarak 1 aydır çeşitli indirimlerle gündemden düşmedi.

****

İndirim adı altında satılan 10 üründen 9'u bence normal fiyatının bile üstündeydi. Nadiren uygun fiyatlı ürüne rastladım.

****

Ana konumuza dönmenin vakti geldi. Bunca kampanya bize ağır bedeller ödetecekti. Son anda paçayı kurtardık demek istiyorum ama net bir sonuç henüz yok.

****

Dün 455 bin kredi kartı bilgisinin çalındığı ve başka kaynaklara satıldığı duyuruldu. İlk başta söylenenlere inanmak istemesekte bu söylentiler üst düzey yetkililer tarafından onaylandı.

****

Kredi kartı bilgileri 28 Ekim ile 27 Kasım arasında dört farklı parça halinde sızdırılmış. Bu sızıntı Türkiye tarihinde gerçekleşen en büyük online güvenlik zafiyetleri arasında yer alacak.

KART BİLGİLERİ E-TİCARET SİTESİ ÜZERİNDEN ÇALINDI!

Evet kart bilgileri karşımıza özel özel kampanyalarla çıkan bir e-ticaret sitesi üzerinden çalınmış. Kampanya yapmadan önce müşterilerin güvenliğini sağlamayı kendinize dert edinseydiniz keşke.

****

Bankalar konuyla ilgili haberdar ve üzerinde çalışıyorlar. Risk durumunda kullanıcıların kartlarını iptal etmeleri söz konusu olabilir. Bencede en doğru olanı kartların derhal iptal edilmesi.

****

Bu tür olaylar ülkemizde nadiren yaşanıyor. Yani online güvenlikte aslında fena değiliz. Kampanya dönemlerinde ekstra güvenlik önlemi alınırsa bunca kişi mağdur olmaz.

Kalın sağlıcakla.


 


 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.