e-Twinning projeleri öğrencileri geliştiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen eTwinning topluluğu, öğrencilere fayda katmaya devam ediyor.

Konya’da ise Şehit Osman Demir İlkokulu öğretmenlerinden Bahar Aydemir’in Azerbaycan ile ortak olarak kurduğu ‘STEMLE eğlenelim, öğrenelim’ başlıklı projeye iki yüzden fazla öğrenci katılım sağlıyor. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren eTwinning, oluşturduğu çeşitli projeler ile ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Avrupa’daki okullara yönelik oluşturulmuş eğitim topluluğu eTwinning’e 2009 yılında dâhil olan Türkiye, bugün birçok öğretmenin desteği ve birçok öğrencinin katılımı ile eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Ulusal düzeyde 38 ulusal destek servisince desteklenen ve ülkemizde 52 binden fazla okulun 23 bin civarı proje ile katılım sağladığı eTwinning'e Konya’da da ilgi büyük. Konya Şehit Osman Demir İlkokulu öğretmenlerinden Bahar Aydemir’in Azerbaycan ile ortak olarak kurduğu ‘STEMLE eğlenelim, öğrenelim’ başlıklı proje ise toplam 10 öğretmen ile iki yüz kadar öğrenciye eğitim çalışması sürdürüyor. Bu bağlamda açıklamalarda bulunan proje kurucusu Öğretmen Bahar Aydemir, “Bu projeyi ekim ayında başlattık. Öğrencilerimizin özgüven problemlerini tamamen gidermek ve yeni teknolojik çalışmalara adapte etmek için oluşturduğumuz STEMLE eğlenelim, öğrenelim başlıklı projemiz Azerbaycan’dan da destek buldu. Faaliyetlerimizi online olarak yürüttüğümüz bu projeyi ise mart ayının sonunda tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER BU PROJEYİ ÇOK SEVDİ

Öğrencilerin kurdukları eğitim projesini çok sevdiğini kaydeden Öğretmen Bahar Aydemir, “10 öğretmenimiz ve iki yüz kadar öğrencimiz ile başladığımız bu çalışma öğrencilerimiz tarafından da çok beğenildi. Birçok öğrencimiz bu proje ile kendisini geliştirdi. Bakü ortaklığında yaptığımız bu çalışma aynı zamanda öğrencilerimizi özgüven noktasında da geliştirdi. Kurduğumuz bu proje aynı zamanda gelişen ve değişen dünyaya öğrencilerimizi hazırlamak, 21. yüzyıl becerileriyle donatmak amacıyla oluşturuldu. Öğrencilerimize analitik ve tasarım odaklı düşünme becerilerini de kazandırmayı amaçladığımız STEM eğitimi ile alanında uygulamalı bir eğitim vererek; fen, matematik, teknoloji gibi eğitimlerle alakalı çeşitli uygulamalara da imza attık” şeklinde konuştu.

HEDEFLEDİĞİMİZ BAŞARIYI ELDE ETTİK

Oluşturulan STEMLE eğlenelim, öğrenelim eğitim projesine öğrencileri ile birlikte katılan Karatay Birol Polat İlkokulu öğretmenlerinden Emel Kavas ise şu ifadeleri kullandı: “Azerbaycan ile ortak başlatılan bu projeye biz de öğrencilerimizle katıldık. Daha sonra oluşturulan projeye İstanbul, Eskişehir, Kocaeli gibi illerimizden de destek geldi. Bu projedeki amaç özellikle özgüvenli bireyler geliştirerek teknolojik çalışmalarda bilgi sahibi olan gençler yetiştirmekti. Bunu da başardık. Bugün projeye dahil olan öğrencilerle olmayan öğrencileri kıyas ettiğimizde özellikle özgüven noktasında katılım sağlayan öğrencilerimizde ciddi başarılar gözlemliyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri