Geçtiğimiz sezon ve bu sezon Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında uygulanan deplasman yasakları ile ilgili müjdeli haberi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi. Suat Kılıç TGRT'de katıldığı bir programda gelecek sezon deplasman yasaklarının kalkacağı müjdesini verdi.
“YASAKLAR KALKACAK”
Suat Kılıç yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı'nın da iradesini dahil ederek söylüyorum. Çünkü yasaklar yabancılaştırır. Galatasaray, Schalke'de maç izledi. Biz, Almanların arasında maçımızı izledik. Yenmemize, elememize rağmen bizi tebrik ettiler, çok dostane bir buluşmaydı ve Schalke taraftarları Türkiye'ye geldiler maçlarını izlediler. UEFA ve FİFA takip ettiğinde olmamız gereken yerde oluyoruz da UEFA ve FIFA takip etmediğinde niye birbirimizi kırıp geçiriyoruz? Buna hakkımız yok. Bugün stadyumlarda başlayan yabancılaşma yarın başka alanlarda başlar, bunu da doğru bulmuyorum. Kulüplerimiz, taraftar camialarımız son derece medeni bir şekilde deplasman yasağının kalktığı günlerde de rakip sahalarda seyir zevkiyle gidip gelmeyi öğrenecekler, bunun gereklerini yerine getirecekler" ifadelerini kullandı.
“BU OLAYLAR BEŞİKTAŞ'A UZAK”
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında İnönü Stadı ve Kamil Ocak Stadı'nda yaşananlara da değinen Suat Kılıç İnönü Stadı'nda Beşiktaşlı taraftarlar gerçekleştirilen coplu saldırı ile ilgli "Bunlar kabul edilemez durumlardır. Yaşananlar üzücü. Beşiktaş da bu tür olaylara en uzak camia olarak bilinir. Beşiktaş'a yakışmayan olaylar ama zaten Beşiktaş Başkanı da duruma müdahale etti. Başkanın müdahalesi doğru ve yerinde bir müdahaleydi, kararlılıkla devam etmeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.
“6222 UYGULANIYOR”
Kamil Ocak Stadı'nda polisin sıktığı biber gazı nedeniyle tribülerdeki taraftarların yaşadığı zor anlar yaşadığı olay ile ilgili soruşturmaların devam ettiğini söyleyen Suat Kılıç, "Faillerin bulunması lazım. Çünkü orada çok daha acı hadiseler yaşanabilirdi" açıklamasını yaptı. Kamuoyunda holigan yasası olarak bilinen 6222 sayılı kanunun uygulandığını hatırlatan Bakan Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada yargı bağımsız, savcılarımız ve hakimlerimiz yürürlükteki bir kanunu uygulamaktan hangi gerekçeyle geri durabilirler. Kaldı ki bütün eleştirilere rağmen ben savcılarımızın ve hakimlerimizin 6222 sayılı kanunu harfiyen uyguladıkları kanaatindeyim" diye konuştu.
UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam oynanacak olan Benfica-Fenerbahçe maçı ile ilgili tahminde de bulunan Suat Kılıç maçı Fenerbahçe'nin 1-0 ya da 2-1 kazanacağını söyledi.