Değişim kaçınılmaz

Sivas'ta konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, değişimin gerekli olduğunu ifade ederek, "Eğer bu ülke 4-5 sene daha bu politikalarla yönetilirse ayakta kalacak mecali kalmaz" dedi

Saadet Partisi, seçim çalışmalarına Sivas'tan başlayarak, meşaleyi yaktı. Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, ilk mitingini üç dönem milletvekilliği ve iki dönem belediye başkanlığı yaptığı memleketi Sivas’ta yaptı. Hükümet meydanını hınca hınç dolduran on binlerce Sivaslı’ya seslenen Karamollaoğlu, "Temel Reis geliyor, Kurtar bizi Bilge Başkan’ve ‘Efsane başkan Temel Başkan" sloganları ile karşılandı. Genel Başkan Karamollaoğlu, Sivas ve Türkiye’yi yeniden inşa edeceklerine vurgu yaptı.

DEĞİŞİM ARTIK KAÇINILMAZ OLDU

Mili Görüş harekatının 11 ayda D-8’i kurduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "Biz havuz sistemi ile 1 ayda 30 milyar kaynak bulanlarız. Memura yüzde 130, emekliye, Bağ-Kur’luya yüzde 300 zam yapanlarız" dedi.  Türkiye’yi ve Anadolu’yu yeniden ayağa kaldırmaya hazır olduklarını ifade efen Karamollaoğlu, “Bize ‘yapamaz’ diyenlere bir şey diyoruz. Bizim yaptıklarımıza hayalleri bile yetmez. Biz bir gecede Kıbrıs Barış Harekâtı’nı İmkân var mı diyorlar; yolsuzluğu ve israfı durdurun, göreceksiniz ne kadar kaynak var. Değişime ve değiştirmeye hazır mısınız? 24 Haziran’da adaletsizliği adaletle değiştirmeye hazır mısınız? 24 Haziran’da umutsuzluğu umutla değiştirmeye hazır mısınız? 24 Haziran’da tüketen ekonomiyi üreten ekonomi ile değiştirmeye hazır mısınız? Yandaşlığı liyakat ile, tek aklı ortak akıl ile, istişare ile, kibri tevazu ile, öfkeyi şefkat ile değiştirmeye hazır mısınız?” diye seslendi.

DİRENİŞ SİVAS'TAN BAŞLAYACAK

ilk mitingi Sivas’ta yapmalarının nedenini de anlatan Karamollaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün bizim için, hepimiz için önemli bir gün. Elbette Sivas’ta bulunmak, bu yarışa Sivas’tan başlamak üzerime düşen bir vecibeydi. Sizlere geçmişte hem milletvekili olarak, hem de belediye başkanınız olarak hizmet etme gayretinde bulundum. Ülkemizde içinde olduğu problemleri Sivas’tan paylaşmayı bir vazife biliyorum. Sivas, Yiğidoların, mert insanların diyarıdır. Sivas, Milli Mücadele’nin ilk kıvılcımını çakan şehirdir. Sivas, Anadolu’nun kurtlar sofrasında pay edilmeye çalışıldığı günlerde ilk direnişi başlatan şehirdir. Her şeyin bitti sanıldığı anda ‘Hayır, asıl şimdi başlıyoruz’ diyen kahramanların şehridir. İşte bugün Sivas’ta, aynı ruh, aynı heyecan ve aynı coşkuyla toplandık. Nasıl ki Sivas, Milli Mücadele yıllarında bağımsız Türkiye’nin ilk işaret fişeği olduysa, bugün yaptığımız bu miting de inşallah ‘Yeniden Büyük Türkiye’nin müjdesi olacaktır.”

İKTİDAR DUVAR SÜSLEMENİN ÖTESİNE GEÇEMİYOR

“Bizim tarihimiz, inançlı, azimli, kararlı ve fedakâr insanların omuzlarında yükselmiştir” diyen Karamollaoğlu, “Bu bereketli topraklar hep vatansever insanlar yetiştirmiştir. Bunlardan birisi de Sivaslı Nuri Demirağ’dır. Türkiye’nin ilk yerli ve milli uçağını üreten kahramandır. Öyle hayali bir uçak değil. Seçim afişi uçağı değil. Nuri Demirağ, 1941 yılında, yani bundan tam 74 yıl önce İstanbul’dan Sivas’a Türkiye’nin ilk yerli ve milli uçağıyla uçuyor.  Peki, bu iktidar ne yapıyor? Her seçim öncesi ‘milli uçağımız göklerde’ diyerek duvar süslüyor. Nerde bu uçak fabrikası bilen yok. Herhalde devlet sırrı olarak saklıyorlar” açıklamalarında bulundu.

BU ŞEKİLDE GİDERSE ÜLKENİN MECALİ KALMAZ

Hükümetin ithalata yönelik çalışmalarına sert tepki gösteren Karamollaoğlu, “Güney Amerika ve Güney Afrika’dan demir çeliği getireceğine buradaki demiri işlet. Demir çelik ile buradaki istihdamı artır. Biz iktidara geldiğimizde zengin madenleri mutlaka işleteceğiz. Hükümete kaliteli çelik dediğimizde, ‘o da nedir’ diyor. Kaliteli çelik olmadan makine üretemezsin. Sen bunu dışarıya bağlarsan Türkiye ayağa kalkamaz. Türkiye, çok önemli bir seçime doğru gidiyor. Eğer bu ülke 4-5 sene daha bu politikalarla yönetilirse ayakta kalacak mecali kalmaz. ‘Türkiye’nin bir beka sorunu var’ diyorlar. AK Parti iktidara gelene kadar böyle bir şey var mıydı? Hayır. Onun için değiştirme zamanı geldi. Emin olun, geçmişten ders alamazsak geleceğimizi inşa edemeyiz. Geçmişinden ders alamayanlar ülkenin problemlerini göremez. İttifakları gündeme getiriyorlar. Bazı medyalar sadece bize hakaret etmek için ekranlarına getiriyorlar. Ancak bizim siyaset anlayışımız farklı. Kutuplaştırma istemiyoruz. Kucaklaştırmak istiyoruz. Bizim gibi düşünmeyenlerin fikirlerini dinlemek istiyoruz. Onun için biz böyle bir politikaya alet olamayız” diye hitap etti.


EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri