ÇYDD Konya, Kocatepe'de buluştu

ÇYDD Konya Şube Başkanı Halil Arıkan, yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kollarının Afyonkarahisar buluşması, Öğretim Grevlisi Fatih Demircioğlu’nun konuşmacı olduğu ve Büyük Taarruz’ un önemini anlatan konferans ile başladı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Konya Şubesi yönetimi ve gençleri, 30 Ağustos Zafer Bayramında geleneksel Büyük Taarruz Afyonkarahisar buluşmasına katılarak bayramı kutladılar.

ÇYDD Konya Şube Başkanı Halil Arıkan, yönetim kurulu üyeleri ve gençlik kollarının Afyonkarahisar buluşması, Öğretim Grevlisi Fatih Demircioğlu’nun konuşmacı olduğu ve Büyük Taarruz’ un önemini anlatan konferans ile başladı.

Afyonkarahisar’ın Yunan işgalinden kurtarılışı ve Büyük Taarruz anısına yapılan Zafer Anıtı ziyaret edildi. Zafer Anıtı ziyaretinin ardından, Büyük Taarruz öncesi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından geçici karargâh olarak kullanılan Şuhut Atatürk Evi’ne gidildi. Buradan Kocatepe’ye hareket edilerek, Çağdaş Gençlik tarafından milli egemenlik mücadelesinin anısına bayrak yürüyüşü gerçekleştirilerek Büyük Taarruz’ un yaşandığı bölgede, mücadelenin öyküsü anlatıldı ve Nazım Hikmet’in Kuvayı millîye destanı okundu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ve saygı duruşu sonrasında gençler tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği’nin de ziyaret edildiği etkinlikte, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı, yüksek sesle gençler tarafından okundu. Programın son bölümünde ise Gençlik Merkez Birimi üyesi Ferhat Bilge, günün anlam ve önemini ifade eden bildiriyi okudu.

Konuşmasında Ulu Önder Atatürk’ün izinde yürümeye ve Cumhuriyet’i savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Bilge, “Biliyoruz ki Afyon sadece geçmişin bir zaferini değil; geleceğe dair umutlarımızı da içinde taşıyor. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, atalarımızın bıraktığı mirası büyütmek, daha eşit, daha özgür, daha bağımsız bir Türkiye’yi inşa etmek için buradayız’’ dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri