Cihanbeyli'ye Adalet Sarayı

Son 4 yılda yaşam kalitesini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, "Cihanbeyli'yi yeniden imar ettik. İlçemize yeni bir Adalet Sarayı kazandırıyoruz" dedi

Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muhammed Gümüş ve gazetemiz muhabiri Emre Özgül, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale'yi makamında ziyaret etti. Başkan Kale, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Merhaba Gazetesi'ne Cihanbeyli'ye göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Ayrıca Gümüş ve Özgül, Başkan Kale'den ilçede yürütülen hizmetler ve son yatırımlar hakkında bilgiler aldı.

CİHANBEYLİ'Yİ YENİDEN İMAR ETTİK

Cihanbeyli'nin dev bir esere daha kavuşacağını ifade eden Başkan Kale, "Kültür Han projesinin yapımına kısa bir sürede başlanması bekleniyor" dedi.  Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile konuyla ilgili bir görüşme yaptıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Kale, projenin tamamlanmasıyla Cihanbeyli'de önemli bir eksikliğin daha giderileceğini belirtti. İçerisinde kütüphane, sergi sarayı, kongre merkezi, sanat galerileri, sinema, tiyatro salonu, kafe ve butik işyerlerinin yer alacağı projenin ilçede önemli bir eksikliği daha gidereceğini anlatan Başkan Kale, şunları kaydetti: "Kültür Han'ın tarihi niteliğinin yanı sıra çok fonksiyonel bir yapı olacağını kaydetti. Son 4 yılda halkımızın yaşam kalitesini artırmak için rutin belediye çalışmalarını en iyi şekilde yürütürken, bir taraftan da ilçemize tarihinde görülmemiş hizmetleri kazandırdık. Birbiri ardına yükselttiğimiz dev eserlerle Cihanbeyli'yi adeta yeniden imar ettik. Sosyal yaşam alanlarının sayısını 4 yıl öncesine göre kat be kat artırdık. Yapımı tamamlanan Ayşe Türkmenoğlu Hanımeli Anıt Park projesinde hanımlarımızın el becerilerini, yöreye ait kültürel değerlerini sergileyebilecekleri butik satış yerleri oluşturuldu. Toplam 2 milyon 297 bin TL’ye mal olan projemizde 600 kişilik anfi-tiyatro ile satış alanları, yürüyüş yolları, meydan ve yeşil alandan oluşuyor."

İLÇEDE ÖNEMLİ EKSİK KAPANACAK

Cihanbeyli'ye yeni Adalet Sarayı’nı en kısa sürede kazandıracaklarının müjdesini aldıklarını söyleyen Kale, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu ile birlikte Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü makamında ziyaret etmiştik. Ziyarette Cihanbeyli’ye son dönemde yapılan hizmetleri konuştuk" diyen Kale, "Bakan Gül’e belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdik. Göreve gelmeden önce halka verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığımızı belirttik. İlçemizin dört bir yanında dev eserlerin yükseldiğini anlattık. İlk günkü heyecanla halkımıza hizmet ediyoruz. Cihanbeyli, tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. Devlet büyüklerimizin de desteğiyle son 4 yılda ilçemize yapılan yatırım miktarı 300 milyon lirayı aştı. Çalıştıkça, ürettikçe, insanlarımızın memnuniyetini gördükçe azmimiz ve hizmet aşkımız daha da artıyor. Yeni Adalet Sarayının yapılmasıyla ilçede önemli bir eksikliğin daha giderilecek" şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri