Chp İl Başkanı Cebindeki Dolarları Ayakkabı Kutusuna Bıraktı

Cumhuriyet Halk Partisi CHP) Diyarbakır İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararını adliye binasının önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti....

Cumhuriyet Halk Partisi CHP) Diyarbakır İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararını adliye binasının önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. Siyah çelengin üzerinde 'Adaletin Kara Günü' yazılı bir pankart ve çelengin üzerinde de ayakkabı kutusu aldı.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın ve beraberindeki partililer önceki gün 17 ve 25 Aralık 'Rüşvet ve Yolsuzluk' soruşturmaları hakkında verilen takipsizlik kararına tepki gösterdi. Takipsizlik kararını kınamak için siyah çelenk ile adliye binasının önüne gelen Sayın'a, güvenlik güçleri engel oldu. İl Başkanı Sayın siyah çelengi adliye binasının bahçesine bırakmak isteyince güvelik güçleri ile tartıştı ve cebindeki dolarları çelengin üzerinde asılı bulunan ayakkabı kutusuna bıraktı.

Gazetecilere açıklama yapan CHP İl Başkanı Muzaffer Sayın, yargının sustuğu ve çalışmadığı ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğini söyledi. Sayın, "Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu maalesef ki hukuk çiğnenerek, adaletin kirli eller tarafından takipsizlik kararıyla düşürülmüştür. Bu ülkede simit satan çocuklar yargılandı, bunlara hırsız denildi. Ama Bu ülkenin trilyonlarını götüren bakan çocukları büyük paraları çalınca yolsuzluk diye adlandırılıyor. Sorgulamamak için bu ülkede bakan çocuğu olmak gerekir." dedi.

İl Başkanı Sayın, 4 bakan çocuğu ile Reza Zarrab'ın bu ülkeyi soyduğunu iddia etti. Bu soygunu ortaya çıkaranların da Türkiye Cumhuriyeti'nin namuslu insanları olduğunu anlatan Sayın," 76 milyon insan ayakkabı kutularında paraların nasıl çarçur edildiğini gördü. Şimdi burada yapılan bir haksızlıktır. Bakan çocuklarını 'sorgulanmaya gerek yok' diyen yetkili savcının Türk adaletine nasıl bir kara leke çıkardığını gördük. Biz bunu protesto etmek için adalet sarayının önüne siyah çelengi bırakmak istediğimizde yine karşımızda TOMA'lar ve emniyetin bütün Çevik Kuvvet çalışanları bizim adalet sarayına sokmamaktadır. Bu ülke yapılan haksızlıkları tüm dünya görmektedir.Bu halk adalete güvenmelidir,çifte standart olmamalıdır. İçeride binlerce insan yargılanmaktadır. Onların en ufak bir hareketi dahi sorgulanmaktadır. Bu durum 76 milyon insanı üzmüştür." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri