Gülağaç'a bağlı Demirci beldesinde hamile Cemile Yalgın (25), 2 ay önce sancıları artınca imam nikahıyla birlikte yaşadığı Tekin Bağırgan (40) tarafından Aksaray'da hastaneye götürüldü. Burada sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getiren Yalgın'ın, nüfus kaydı olmadığı, dolayısıyla sağlık güvencesinin bulunmadığı belirlendi. Hastane yetkilileri, taburcu ettikten sonra Cemile Yalgın'ın durumunu Gülağaç Kaymakamı Türker Halim'e bildirdi.
DEVLET GENÇ KADINA SAHİP ÇIKTI
Kaymakam Halim'in talimatıyla yapılan araştırmada, Yalgın'ın yaşları 1 ile 6 arasında değişen 3 çocuğunun da nüfusa kayıtlı olmadığı ortaya çıktı.
Kaymakam Halim gerekli yazışmaları yaparak genç kadını ve 4 çocuğunun nüfusa kayıtlarının yapılmasını sağladı ve genç kadının nikah şahidi olarak Tekin Bağırgan ile resmi nikahlarının kıyılmasına yardımcı oldu.
Yeşil kartlarını çıkartılmasının ardından Bağırgan çiftini evinde ziyaret ederek yakacak ve para yardımında bulunulmasını sağlayan Halim, ailenin durumunun bundan sonra da takipçisi olacağını belirtti.
ANNESİ İSTEMEDİĞİ İÇİN DEDESİ BÜYÜTMÜŞ
Resmi nikahtan sonra Bağırgan çiftinin gözlerindeki mutluluğu anlatacak kelime bulamadığını dile getiren Halim, ''Açıkçası ben de duygularıma hakim olamadım. Artık devletin tüm imkanlarıyla bu ve buna benzer ailelerin yanında olacağım. Genç kadın dünyaya geldikten sonra annesi tarafından istenmemiş. Hiç okula gönderilmeyen Cemile'ye 18 yaşına kadar dedesi bakmış. 18 yaşına geldiğinde de evlendirilmiş. 25 yıldır hep sıkıntılı günler geçiren genç kadını güldürebilmek ve devletin şefkatini göstermek için elimden geleni yapacağım'' diye konuştu.
Cemile’nin kimliksiz öyküsü
Aksaray'ın Gülağaç ilçesinden 25 yaşındaki bir kadının kimliksiz yaşamı, kaymakamın devreye girmesi sayesinde kayıt altına alınabildi.
İlk yorum yazan siz olun