Konyaspor teknik direktörü Çağdaş Atan, “Bu bir klişe gibi gözüküyor ama bence hiç değil. Oynanan oyun, bir kişi eksik baskı, mağlup duruma düştükten sonra bire bir baskıya dönüşü ve oyuncuların verdiğimiz opsiyonları yerine getirmesi.. Oyunda çok iyi konumlanıp, rakibin presini rahat kırıp, 3. Bölgeye taşıdığımız ataklar oyuncularımızla gurur duyuyorum.
Bence hiç klişe laf değil. Rakibin ceza sahasına 30 defa girdik. Siz skoru arttırabilirdiniz dediniz ama bana göre 3. Veya 4. Net pozisyonumuz gol oldu. Attığımız gole kadar 2 – 0 olması lazımdı. Rakibin penaltı pozisyonu kadar Onuachu’ya getirilen orta dışında hiç pozisyon yok.
Bazı anlarda hata yaptığımız, çünkü coşkuya kapıldık. O kadar çok pozisyon ve alan yakaladık ki, penaltı pozisyonundan önce topu korumayı düşünüp hücum etmeden, orada daha sakin kalıp topa sahip olmaya dönebilsek penaltı pozisyonu olmayacak.
Orada geçiş yakaladık. Ama o 2 oyuncumuzun pozisyon kaybı ve dönüşteki eforundan sonra, Muçi’nin araya koşusuyla penaltıyı yedik. Orada anı korusak, ilk yarı 1 – 0 veya 3 – 0 içeri girebilirdir.
Ban göre ikinci yarı biz etkili başladık.
Bek aksiyonları çok iyi kapattırdık ama bizden uzakta ikinci yarı, oradaki 2 ve 3 gol bek aksiyonlarından Olaigbe ve Mustafa’nın içerden kat edişlerini engelleyememişimizden kaynaklandı. Oyuncularımın performanslarından memnunum. Üstüne koyarak güçlü oyunun izlerini koyduk. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Tekrara ihtiyacımız var.
Böyle bir rakibe karşı, böyle bir hoca takımına karşı, iyi bir teknik adamın takımına karşı çok iyi sınav verdik.
Şimdi tamamen bu maçın tekrarların, olumlu yanlarını alıp önce kupa maçına sonra önümüzde final gibi gördüğümüz Rize maçına hazırlanacağız"Diye konuştu