Bütün yurttaşlarımızı kucaklıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili adayı Dr. Hüsnü Bozkurt, seçim çalışmaları kapsamında Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili adayı Dr. Hüsnü Bozkurt, seçim çalışmaları kapsamında Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Bozkurt, 7 Haziran Genel Seçimleri'ne 2 aydan daha az bir sürenin kaldığını belirterek, bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi.

Konya'dan asgari 3 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Bozkurt, “7 Haziran'da iktidar olmayı hedefliyoruz. Seçim beyannamemizde de çok net vurgular var. Bir tanesi de 12 Eylül'den kalma seçim yasalarını değiştireceğiz. Partilerdeki genel başkanlık sultasını kaldıracağız. Ön seçimi bütün partilerde uygulayacağız. Bunu çok önemli görüyorum. Siyaset gerçekten katılımcılığı artırdığınız sürece halkla bütünleşen ve halkın katılabileceği bir süreç haline geliyor. Halk siyasetten kopuk kaldığı zaman kadrolar halktan uzak kalıyor. Ülke nüfusumuzun yüzde 60'ı 30 yaşın altında. Seçimlerde 56 milyon seçmen oy kullanacak. Bundan dolayı partilerin genç insanları siyasete ısındırması gerekiyor” diye konuştu.

Siyaseti kavga  alanı olarak görmediklerinin altını çizen Bozkurt, “Siyaset ülkeyi yönetmek için demokratik bir yarış alanıdır. Bizim iddiamız ülkeyi daha iyi yöneteceğimizdir. Her parti kutsal ve değerledir. Bütün partilerde emek çeken insanlar vardır ve oy veren yurttaşlarımız vardır. Bütün partilere oy veren vatandaşımızı sevgi ve saygı ile karşılıyorum” dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri