Buğday hasadına yağmur molası

Aksaray'da son bir haftadır etkili olan yağışlar nedeniyle buğday hasadına ''yağmur molası'' verildi.
Aksaray Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Kemal Gümüşsoy yaptığı açıklamada, Aksaray'da buğday ekim alanlarının bu yıl azaldığını söyledi.
Küresel ısınma nedeniyle yaşanan kuraklık ve süne zararlısının yol açtığı tahribat yüzünden, son iki yılda istediği verimi alamayan çiftçilerin buğday ekim alanlarını terk ettiğini ifade eden Gümüşsoy, çiftçilerin bu yıl daha çok arpa ve çavdarı tercih ettiğini kaydetti.
Gümüşsoy, yağışlar nedeniyle hububat ekim alanlarında yüksek rekolte beklendiğini ve ekim alanlarının azalmasına karşın geçen yıllarda elde edilen rekoltenin bu yılda yakalanacağını belirtti. Aksaray'da arpa hasadının tamamlandığını, buğday ve çavdar hasadının ise devam ettiğini dile getiren Gümüşsoy, ''Ancak son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle hasada ara verildi. Tarlaların zeminlerinin kurumasıyla birlikte hasada yeniden başlanacak. Hasadın gecikmesi nedeniyle buğdayda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak'' dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri