Bu yenilginin eleştirilecek hiçbir tarafı yok

Abdullah Leblebici

Galatasaray ile Konyaspor Süper ligde 43. kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında daha önce oynanan 42 maçta Galatasaray 30, Konya ise 4 galibiyet aldı. 8 maç ise beraberlikle tamamlandı. Bu maçlarda Galatasaray 80 gol atarken Konya ise 27 gol attı.

44. maçta da galibiyet alamadık. Ancak şunu ifade edeyim, bu yenilginin eleştirilecek hiçbir tarafı yok. 

Geçtiğimiz yıl oynanan müsabakada galibiyete yakın bir oyun ortaya koymamıza rağmen sahadan yenik ayrılmıştık. Bu yılda aynı senaryo gerçekleşti. Galatasaray'a karşı şansımız tutmuyor. İstanbul da hiç kazanamadık. 

Yapılan transferlere baktığımız zaman, Galatasaray kadrosuna kattığı star oyuncuları ile adından söz ettiren takım oldu.

Saha içinde de çok ünlü oyunculara sahip. 

Konyaspor olarak mütevazi kadromuza baktığımızda bir komutanımız var, “İLHAN PALUT”, bunun yanında ise sahada savaşan askerlerimiz var.

En büyük güvencemiz Palut Hoca ve oyuncuları. Böyle bir ortamda çıktık maça. Ne yazık ki daha birinci dakikada kalemizde golü gördük, adeta maça 1-0 yenik başladık. 

Gol öncesinde oyuncumuza faul var mı? Tartışılır. Sadece şunu söylemek istiyorum, aynı pozisyonu Konyaspor yakalasa ve birinci dakikada gol olsa, Galatasaray camiası ne düşünürdü? 

Bu golün bir başka üzücü yanı ise bu sezon kalemizde gördüğümüz ilk gol oldu. Golün şokunu çok çabuk atlattık. Kendi sahamızdan ayağa paslar ile organize ataklarımızla etkili olduk.

Karşılığını da 15. Dakikada Çekici’ nin nefis vuruşu ile aldık. 1-1

Bizim için maç da bu dakikada başlamış oldu. Hemen ifade edeyim, Galatasaray’ lı oyuncuların ikili her pozisyonda kendilerini yere atmaları, faulü kendileri yapmalarına rağmen faule maruz kalmış gibi hakemi etki altına alma düşüncelerine çok şaşırdım.

Böyle büyük bir camianın oyuncularına yakışmayan hareketler bunlar. 

Galatasaraylı arkadaşlarımız alınmasın ama, ilk yarı itibariyle Konya Galatasaray’a futbol ve centilmenlik dersi verdi. 

Ne oynadığını bilen ve bunu uygulayan takım Konyaspor idi. Galatasaray’ı direkler ve Muslera kurtardı. 

Sahasında 1-1’lik sonuç Galatasaray için kötü, bunun farkında oldukları için ikinci yarıya erken bir gol bulmak ümidi ile hızlı başladılar. Oyuncularımız sinirlerine hakim ve diri olunca Galatasaray’ a fırsat vermedik. 

Aradığı golü bulamayınca ister istemez de sinirlenmeye, ikili mücadelelerde sert oynamaya başladı Galatasaray’ lı oyuncular.

İstatistiklerde faul sayısı eşit olsa da sert faullerin tamamını yapmaktan çekinmedi Galatasaray. Maç 1-1 tamamlanacak derken 82. Dakikada Calvo kendi kalemize golü atında Galatasaray hiç de hak etmediği bir maçta 2-1 öne geçiverdi.

Futbolda böyle sonuçlar var, ancak şunu ifade edeyim, bu maçta takımımızı asla eleştirmem, bazen iyi oynayan kazanamıyor.

Bu sezon Galatasaray kötü olmasına rağmen iyi sonuçlar alıyor, bu durum böyle gider mi? Zaman gösterecek. 

Maçın en üzücü yanı 89. Dakikada İbrahim’ in kırmızı kart görmesi oldu. 

Bir kez daha ifade edeyim,  “Bu yenilginin eleştirilecek hiçbir tarafı yok”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.