Bu da pazarın kornalı el arabası

El arabasıyla pazarlarda vatandaşın aldığı sebze ve meyveleri taşıyarak para kazanan Kadir Vural, pazarın yoğunluğunda ilerleyebilmek ve vatandaşı uyarmak için el arabasına korna taktırdı

40 yıldır el arabasıyla pazarları dolaşarak ekmek parasını çıkarmak için çalışan Vural, pazarda fiyat sorarak yürüyenleri ve sebze meyvelere dalgın dalgın bakanları korna sesiyle uyararak yoluna devam ediyor. Arabasının diğer el arabalarına göre biraz daha büyük olduğunu, pazarın kalabalığında ilerlemenin zor olduğunu ifade eden Vural, daha rahat ilerleyebilmek için el arabasına korna taktığını ve kornanın kendisine çok yararının dokunduğunu kaydetti. Pazarda vatandaşın eşyasını taşıyan çok sayıda el arabasının bulunduğunu belirten Vural, yanlızca kendisinde kornanın bulunduğunu ve pazarda bulunan esnafın  kendisini kornanın sesinden tanıdığını söyledi. Vural, korna sesine alıştığını belirterek, “Korna sesi artık benim için hoş bir müzik olmaya başladı. İyice alıştım bu sese” ifadelerini kullandı.

Vural son olarak, el arabasıyla eşya taşıyarak günlük yövmiyesini çıkarttığını, kış aylarında biraz zorlandığını ve işini sevdiğini de ekledi.

KERİM ATICI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri