Bitlis'te patlama

Bitlisin Güroymak ilçesinde meydana gelen patlamada 5 polis şehit olurken, hayatını kaybeden sivil sayısı ise 3e çıktı. Ölenlerin arasında bir bebek de var
Bitlis'in Güroymak ilçesinde yola döşenen mayının, atış eğitiminden dönen polisleri taşıyan aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 5 polis şehit olurken, biri bebek 3 sivil de hayatını kaybetti.

Patlamada 2'si ağır 4 kişi yaralanırken, olay yerinde ise çok sayıda araç hasar gördü. Güroymak İlçe Emniyet Amirliği'nde görev yapan polis memurlarının aylık eğitim atışları yapmak için ilçenin yakınında bulunan poligondan döndükten sonra tuzağa düşürüldüler. Polisleri taşıyan zırhlı araçta bulunan polis memurlarından 5'i şehit olurken, biri 2 yaşındaki çocuk olmak üzere 2 sivil de hayatını kaybetti. Patlamada yaralananlar ise bölgeye sevk edilen ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.  Patlama sonrası zırhlı polis aracı parçalanırken, karayolunda seyir halinde bulunan çok sayıda araç da hasar gördü. Bitlis-Güroymak karayolu tamamen trafiğe kapatılırken, patlama alanında ise yaklaşık 2 metre derinliğinde bir çukur oluştu. Patlama ile birlikte bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.
ŞEHİTLERİN İSMİ VE MEMLEKETLERİ BELLİ OLDU
Bitlis'in Güroymak ilçesindeki patlamada şehit olan polislerin isimleri ve memleketleri açıklandı. Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan ekibe, atış poligonundan dönerken düzenlenen hain saldırıda şehit olan polislerin Yalçın Demir (Ağrı), Kamuran Ercan (Van), Volkan Sabaz (Ağrı), Bülent Emen (Balıkesir) ve Şaban Kılıçaslan (Adana) olduğu bildirildi. Öte yandan, patlamadan dolayı trafiğe kapanan karayolu ise tekrar ulaşıma açıldı.
İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri