Hakkarinin Şemdinli ilçesi Yeşilova köyü kırsalında terör örgütü PKK üyeleri ile çıkan çatışmada Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak şehit oldu, bir asker de yaralandı
Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Yeşilova köyü kırsalında terör örgütü PKK üyeleri ile çıkan çatışmada Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak şehit oldu, bir asker de yaralandı. Şehidin Konyalı olduğu öğrenildi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Yeşilova köyü kırsalında terör örgütü PKK üyeleri ile çıkan çatışmada aslen Konyalı olan ve ailesi Antalya’nın Manavgat ilçesinde ikamet eden Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak şehit oldu, bir asker de yaralandı. Hakkari'deki çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın Antalya'nın Manavgat ilçesindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Şarlak'ın şehit olduğu haberi, Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan annesi Gülderen Şarlak ile babası Uğur Şarlak'a Manavgat Kaykamamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Garnizon Komutanı Albay Metin Alkaya, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Murat Koçanlı ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından verildi. Şarlak'ın şehit olduğunu öğrenen yakınları eve Türk bayrakları astı. Çağlayan İlköğretim Okulu'nda matematik öğretmeni olan anne Gülderen Şarlak, telefon ile konuştuğu bir yakınına oğlunun şehit olduğu haberini ağlayarak verdi. Şehit Üsteğmenin cenazesinin 6 Nisan'da Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Külliye Camisi'nde kılınacak cuma namazının ardından defnedileceği bildirildi. 2007 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olduğu bildirilen Şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın (28) bekar olduğu öğrenildi.
ŞEHİT ANNESİNİN FERYADI
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik beldesine bağlı Yeşilova bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın Antalya'nın Manavgat ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın matematik öğretmeni olan annesi Gülderen Şarlak, balkonda oturduğu sırada gelenleri görünce, "Oğluma ne oldu. Doğruyu söyleyin" diye feryat etti. Acılı anne oğlunun şehit olduğuna inanmak istemezken, "Hep böyle olur. Komutanlar, doktorlar gelir. Kameralar gelir ve 'oğlun şehit oldu' derler" diye gözyaşı döktü. Doktora ihtiyacı olmadığını belirten Gülderen Şarlak, yakınlarını tek tek arayarak oğlunun şehit olduğunu haber verdikten sonra, "Oğlumun şehit olduğu yere, oğlumun yerine asker olarak ben gideceğim" diye ağladı.
Gülderen Şarlak, yetkililerin 'Şehidimizin cenazesini nereye koyalım' şeklindeki sorusu üzerine "Oğlumun cenazesini evimin yakınında bulunan Hisar Mezarlığına koyalım. Okuldan eve her gelişimde oğlumun mezarını öperim. Onunla hasret gideririm" dedi.
AA/İHA