Bilim Kurulu Üyesinden kritik açıklama! "Yüzde 2'yi geçerse kapanmalı"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken okulların başlamasına yönelik önerdiği 4 maddeyi açıkladı.

Türkiye'de koronavirüs vaka sayıları günden güne artış gösterirken 31 Ağustos'ta okulların açılıp açılmayacağı ise en büyük soru işaretlerinden birisi oldu. 

4 MADDELİK ÖNERİ LİSTESİ 

Prof. Dr. Ceyhan konuyla ilgili 4 maddelik bir öneri listesi paylaştı.

NEW YORK'U ÖRNEK GÖSTERDİ 

Okulların açılması ve kapatılmasının kesin kurallara bağlanması gerektiğini belirten Ceyhan "Biz günlük minimum 100.000 test yapmalıyız. Pozitif oranı % 2’yi geçerse bölgesel veya ülke çapında okulları kapatmalıyız. New York şehri rehberi örnek alınabilir." dedi.

Karar'da yer alan habere göre, New York'taki sistemi anlatan Ceyhan'ın açıklamaları şöyle:

"New York şehir merkezinde (nüfus 8 milyon) günlük 70.000 test yapılacak, pozitiflik oranı % 3’ü (test sayısı az olacağı için bizde % 2 önerdim) geçerse okul kapatılacak.

Karma eğitim yapılmalı, çocuğunu okula göndermek istemeyen aileler için sadece evden eğitim hakkı tanınmalıdır. Bu ailelere çocukların refakati için olanak sağlanmalıdır. Çocuklar arasında maskesiz en az 2 m mesafe sağlanmalıdır. 

Önce 6. sınıf ve üzerindeki sınıflar açılmalı, kreşler, ana okulları ve ilk 5 sınıf 1 aylık bir gözlemden sonra açılmalıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri