Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa seçim çalışmaları kapsamında, Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Mehmet Demirel ile birlikte İnlice, Kızılören, Sefaköy ve Sağlık Kasabası’nı ziyaret etti. Belde meydanlarında ve kahvehanelerde vatandaşlarla buluşan Özkafa ve Demirel, belediye yönetimindeki yanlışlıkları ve projelerini anlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin israf ve yanlış yönetim sonucu borç batağı içerisinde olduğunu dile getiren Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, “Şimdi bu borçları ödeyebilmek için suya, emlak vergilerine zamlar yapıyorlar. Bizim belediyeciliğimiz döneminde suyun tonu 50 kuruş artı KDV idi. Enflasyon farkını eklerseniz 1.50 lira olması lazım ama şimdi 2.65 lira. Neden suyun fiyatı bu kadar yükseldi, çünkü borçlara para lazım, KOSKİ’den belediyeye para aktarılıp orada kullanılıyor. Bizim borcumuz, sıkıntımız olmadığı için 50 kuruştan su sattık, 30 kuruştan ulaşım hizmeti verdik” dedi.
15 YIL BORÇSUZ BELEDİYECİLİK YAPTIK
15 yıl borçsuz belediyecilik yaptıklarını belirten Özkafa, “Belediyelerimiz borçlu, ne hizmet yapıyorlarsa bizim dönemimizde yapılan eserlerin satışından elde ettikleri para ile yapıyorlar” diye konuştu. Belediyelerin halktan uzaklaştırılarak kapıların kapatıldığını söyleyen Özkafa, kendi dönemlerinde her hafta vatandaşlarla hiçbir ayrım gözetmeksizin görüştüklerini belirtti. Meram Belediye Başkan Adayı Mehmet Demirel de belediyeciliğin sadece yol ve yapı yapmak olmadığını belirterek, “Gençliğimizin çok fazla kötü alışkanlığa sahip olduğunu görüyoruz, pek çok gencimiz lise sıralarında eroin, esrar gibi kötü alışkanlıklara bulaşıyor. Belediyelerimizin bu gençlerimize yönelik de hizmetleri yapmasının uygun olduğunu düşünüyoruz. Konya’mızda pek çok vakfımız, derneğimiz var ama bunlar organize edilmemiş. Biz inşallah sizlerin oylarıyla seçildiğimiz zaman tüm mahallelerde gençlere, hanımlara, ihtiyarlara yönelik sohbetler organize edeceğiz” diye konuştu.
HÂLİD ŞEN merhabahaber.com
Belediyeler borç batağında
Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, “Belediyelerimiz borçlu, ne hizmet yapıyorlarsa bizim dönemimizde yapılan eserlerin satışından elde ettikleri para ile yapıyorlar” dedi.
İlk yorum yazan siz olun