Bektaş: Zifiri karanlıkta okula gidiliyor

CHP Konya Milletvekili Bektaş, yaz saati uygulamasını Meclis gündeminde dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine taşıdığı yaz saati uygulamasıyla ilgili konuştu.

Bektaş, "Yaz saati uygulamasıyla ilgili soru önergeme Enerji Bakanı’nın verdiği cevapta, her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığı ortaya konulmuştur deniliyor. Sormak istiyorum; 64 saat kimin hayatından eksildi” diye konuştu.

Barış Bektaş konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Size çok ilginç bir cümle okuyacağım. “Her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığı ortaya konulmuştur” okuduğum bu cümleden herhangi bir şey anlayan oldu mu? Bu cümle kalıcı yaz saati uygulamasıyla ilgili soru önergeme Enerji Bakanı’nın verdiği cevap. Sayın Bakan’a sormak istiyorum; 64 saat kimin hayatından eksildi? Gün doğmadan okula giden çocukların uykusundan mı, zifiri karanlıkta işyerine yürüyen kadınların güven duygusundan mı? Sayın Bakan’a çağrıda bulunuyorum; yarın sabah 7.30’da bakanlık binasında buluşalım, Ankara’nın sokaklarında dolaşalım. Arabasının farlarını açmadan bakanlık binasına gelebilecek mi? Dolaşırken sokak lambalarının neden yandığını izah edebilecek mi?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri