Bayosb'ta, Elektrik Dağıtım Lisansı Alındı, Sanayici Elektriği Ucuza Kullanacak

İlk etap altyapı yatırımlarını tamamlayan, yıl sonuna kadar 10 fabrikanın üretime başlamasının planlandığı Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, (BAYOSB) sanayiciye ucuz ve kaliteli enerji sunmak için elektrik dağıtım lisansını da aldı....

İlk etap altyapı yatırımlarını tamamlayan, yıl sonuna kadar 10 fabrikanın üretime başlamasının planlandığı Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, (BAYOSB) sanayiciye ucuz ve kaliteli enerji sunmak için elektrik dağıtım lisansını da aldı. Halen 2 fabrikanın üretim yaptığı Bağyurdu OSB’ye doğalgaz tesisatı kurulurken, fiber optik altyapısı da tamamladı. Ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayi firmalarının faaliyet göstereceği 100 fabrikanın kurulmasının planlandığı bölge 10 binin üzerinde kişiye de istihdam sağlayacak.

‘SANAYİCİ SIKINTI YAŞAMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK’

Bölgelerinde çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, yatırım yapacak sanayicinin sıkıntı yaşamaması için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Sanayicinin ilk etapta ihtiyaç duyacağı enerjinin karşılanmasına öncelik verdiklerini bu amaçla bölgeye indirici merkez kurulduğunu ifade eden Telseren, “Sanayiciye ucuz ve kaliteli enerji sunmak için çalışıyoruz. Bu amaçla indirici merkez inşaatı son aşamada. Doğalgaz tesisatımız hazır. Bununla birlikte BAYOSB olarak elektrik dağıtım lisansımızı aldık. Bölgede elektrik dağıtımını biz yapacağız. Ayrıca sanayicilerin internete daha hızlı ulaşabilmeleri için fiber optik altyapısını kurduk. Daha kaliteli hizmet vermek için kalite yönetim sistemini de hayata geçiriyoruz. Sanayici memnuniyetini en üst noktaya çıkarmak için yatırımlarımız devam edecek.” diye konuştu.

60 DÖNÜM ARAZİ SATIŞTA

Bölgelerinde 2. etap altyapı yatırımlarının projelerinin hazırlandığını kısa süre içinde ihaleye çıkılacağını aktaran Telseren, halen bölgede 2 fabrikanın üretim yaptığını yıl sonuna kadar bu sayının 10’a çıkmasını beklediklerini söyledi. Mesleki Eğitim Merkezi’nde sanayicilere nitelikli eleman kazandırmak için eğitim çalışmalarının sürdüğünü anımsatan Telseren, çevre ile uyumlu üretimi esas alan bölgelerinde ağaçlandırma çalışmalarına da başladıklarını vurguladı. Telseren, bölgelerindeki 60 dönümlük arazinin de satışa çıktığını burada ticari işletmelerin yer alacağı bir merkez oluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri