Bayern Münih Atletico Madrid maçı hangi kanalda?

Bayern Münih Atletico Madrid maçı ile bu akşam Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş mücadelesi oynanacak. Bayern Münih Atletico Madrid maçını Cüneyt Çakır yönetecek.

Bayern Münih Atletico Madrid maç ile bu akşam Şampiyonlar Ligi'nde rövanş mücadelesi oynanacak. Bayern Münih Atletico Madrid arasında oynanan ilk maçta İspanyol temsilcisi rakibini 1-0'lık skorla mağlup etmiş ve evinde avantajlı bir skor yakalamıştı. Peki Bayern Münih Atletico Madrid maçı hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak?

Bayern Münih Bundesliga'da 2015-2016 Sezonunun bitimine iki hafta kala en yakın rakibinin önünde beş puanla lider. Şampiyonluğun en güçlü adayı. Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Kupası'nda finalist. Kupaya çok yakın. Şimdi Şampiyonlar Ligi'nde de finale çıkma hesapları yapıyor. Bugün İspanyol ekibi Atletico Madrid ile şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçına çıkacak. İlk maçı deplasmanda 1-0 kaybetti. Bayern Münih son iki yıldır üst üste Şampiyonlar Ligi yarı finalinde İspanyol takımlarına elendi. Üçüncü kez aynı kaderi yaşama korkusu saldı.  Şampiyonlar Ligi finalini üçüncü kez üst üste kaçırıp bu alanda hattrick yapmak istemeyen Teknik Direktör Pep Guardiola, bu kez işi ciddiye alıyor. Hafta sonu oynanan lig maçında neredeyse tüm yıldız futbolcularını yedek soyundurdu.  

Bayern Münih, 2013 yılında Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. 2014 yılında ise finali çıkamadı. İspanyol devi Real Madrid ile yarı finalde eşleşen Alman ekibi, ilk maçı deplasmanda oynadı. Maçı 1-0 kaybetti. Bir hafta sonra sahasında Real Madrid'e bu kez 4-0 yenilen Bayern Münhih'in final hayali suya düştü. Geçen yıl yine finale bir adım kalırken aynı kaderi yaşadı. Bu kez rakip İspanyol takımı Barcelona'ydı. Yarı final ilk maçı yine İspanya'da oynandı. Bayern Münih bu kez 3-0 gibi farklı bir skorla rakibine boyun eğdi. Münih'te oynanan maçı 3-2 kazandı, ancak elenmekten kurtulamadı. Kaderin bir cilvesi olacak ki Bayern Münih bu kez yine yarı finalde İspanyol takımıyla eşleşti. Rakip bu kez Atletico Madrid. 

1-0'IN RÖVANŞINI ALACAK MI ?

Devler Ligi'ni kazanmak isteyen Bayern Münih, üçüncü yılında da yarı finalde eşleştiği İspanyol ekibiyle ilk maçını geçtiğimiz hafta deplasmanda oynadı. 1-0 kaybetti. Tarihin tekerrür edip etmediği bu akşam oynanacak maçta belli olacak. Alman ekibinin Real Madrid ve Barcelona'ya kaybettiği yarı final maçlarında forma giyen futbolculardan oluşan ağırlıklı bir ekiple sahada olacak. Bu maçta yeni isimlerden sadece Vidal ve Costa'nın ilk 11'de oynaması bekleniyor. Allianz Arena'da Saat 20.45'de başlayacak karşılaşmayı TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.
Şampiyonlar Ligi elemelerinde ilk maçı evinde 1-0 kazanan 29 takımın 20'si bir sonraki tura geçmeyi başardı (%69).İki takım bu sezondan önce resmi maçlarda en son 1974'te karşı karşıya geldi; Bayern 1-1'in rövanşında 4-0 kazanmıştı.Atletico, Avrupa kupası eleme turlarında Alman takımlarıyla karşılaştığı son altı eşleşmede turu geçmeyi başardı; Atletico'yu elemeyi başaran son Alman temsilcisi Dynamo Dresden'di. UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 10 kez final oynamış olan Bayern Münih bu alanda Real Madrid (13; bu sezondan önce) ve Milan'ı takip ediyor.
Bayern, Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı son 11 maçı kazandı ve bu maçlarda 41 gol atarken sadece altı gol yedi; bu maçı kazanırlarsa Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi'nde 12 maç üst üste iç saha galibiyet rekoruna ortak olacaklar.

Bayern Münih Atletico Madrid maçı saat kaçta hangi kanalda?

Bayern Münih Atletico Madrid maçı bu akşam saat 21:45'te başlayacak. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği mücadele TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak


B.Münih-A.Madrid maçını Cüneyt Çakır yönetecek
FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, Almanya’nın Bayern Münih ile İspanya’nın Atletico Madrid takımları arasında 3 Mayıs 2016 Salı günü oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş karşılaşmasını yönetecek. Almanya’nın Münih kentindeki Allianz Arena’da TSİ 21.45’te başlayacak karşılaşmada Çakır’ın yardımcılıklarını Cem Satman ve Tarık Ongun yapacak. Serkan Ok’un 4. Hakem olacağı müsabakada, Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek ise ilave yardımcı hakemlik görevlerini üstlenecek. UEFA EURO 2016’da da görev almaya hazırlanan Cüneyt Çakır ve ekibi, son olarak Manchester City ile Real Madrid arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçını yönetmişti. Bilindiği üzere Cüneyt Çakır, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2011-2012 sezonunda yarı final, geçtiğimiz sezon ise final yönetme başarısı göstermişti. 

EURO 2016'da da görev almaya hazırlanan Cüneyt Çakır ve ekibi, son olarak Manchester City ile Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçını yönetmişti. Bilindiği üzere Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi'nde 2011-2012 sezonunda yarı final, geçtiğimiz sezon ise final yönetme başarısı göstermişti.

CÜNEYT ÇAKIR'DAN 44 YIL SONRA BİR İLK
FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 2016 Olimpiyatları futbol müsabakalarında düdük çalacak.   

FIFA'dan yapılan açıklamaya göre; Çakır ile birlikte FIFA kokartlı yardımcı hakemlerimiz Bahattin Duran ile Tarık Ongun da 2016 Olimpiyatları'nda görev yapacak. 2016 Olimpiyatları kadın ve erkek futbol karşılaşmalarında; Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un yanı sıra toplam 88 hakem görev alacak. UEFA Elit Hakem kategorisinde yer alan Cüneyt Çakır; kariyerinde yedi kez uluslararası turnuva finallerinde görev aldı. Fransa'da düzenlenecek EURO 2016'da sekizinci kez uluslararası bir turnuvada düdük çalacak Çakır'ın hakemlik kariyerindeki dokuzuncu uluslararası turnuvası ise 2016 Olimpiyatları olacak.  Geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ni yöneten Çakır, Bayern Münih ile Atletico Madrid takımları arasında yarın oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi rövanş karşılaşmasında da düdük çalacak.

 OLİMPİYATLARDA 44 YIL SONRA TÜRK HAKEM

Cüneyt Çakır; 2016 Yaz Olimpiyatları'ndaki görevi ile 44 yıl sonra olimpiyatlarda futbol branşında görev alan ilk Türk hakem olacak. Daha önce Sulhi Garan 1960 (Roma) ve Doğan Babacan 1972 (Münih) olimpiyatlarında görev almıştı.  Diğer yandan; Akif Uğurdur da 1996 (Atlanta) olimpiyatlarında yardımcı hakem olarak görev almıştı. Böylelikle; Bahattin Duran ile Tarık Ongun da olimpiyatlarda 20 sene sonra görev alan ilk Türk yardımcı hakemler olma unvanına sahip olacak.

ÇAKIR'IN KARNESİ 

39 yaşındaki Cüneyt Çakır, kariyerinde 100'ün üzerinde uluslararası müsabaka yönetti. Çakır'ın hakemlik kariyerinin satır başları ise şöyle:  Doğum Tarihi: 23 Kasım 1976  FIFA Hakemi Olduğu Yıl: 2006  Uluslararası Başarıları  UEFA EURO 2016 (10 Haziran-10 Temmuz 2016 arası)  UEFA Şampiyonlar Ligi - Yarı Finaller 2016  UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 2015- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final yöneten ilk Türk hakem  FIFA Dünya Kupası 2014 Brezilya - 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nda ilk Türk hakemi ve Yarı Final yöneten ilk hakem  UEFA EURO 2012 - 2 maç ve Yarı Final - Finalin Dördüncü Hakemi  FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası 2012 - Final  UEFA Şampiyonlar Ligi - Yarı Final 2012  UEFA Avrupa Ligi - Yarı Final 2010-2014  FIFA U20 Dünya Kupası Kolombiya 2011 - Açılış Maçı ve Yarı Final  FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 - Açılış Maçı  UEFA U21 Avrupa Şampiyonası 2009 - Yarı Final  UEFA U19 Avrupa Şampiyonası 2007

'KAZANMAK İÇİN HERŞEYİ YAPACAĞIZ'
Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında karşılaşacakları Atletico Madrid maçına hazır olduklarını söyledi. Guardiola maç öncesi düzenlenen basın toplantısında bu akşamki karşılaşmayı kazanmak için her şeyi yapacaklarını ifade etti. İspanyol teknik adam bu akşam ki maçta az fırsat yakalayabileceklerini çünkü rakibin sahayı daraltan bir futbol oynadığını ve pas yollarını hızlıca kapattığını belirtti. Guardiola ayrıca ilk karşılaşmada Thomas Müller'in forma giymemesinin hatırlatılması üzerine de, “Madrid'deki maçı Müller oynamadı diye kaybetmedik. bu akşam ki maçı da kazanırsak Müller oynadı ya da oynamadı diye kazanmış olmayacağız” ifadesini kullandı.     

Basın toplantısına katılan Bayern Münihli futbolcu Javi Martinez de Atletico'nun avantaja sahip olan takım olduğuna işaret ederek, buna karşın Bayern Münih'in Avrupa'nın en iyi ofansif takımı olduğuna inandığını söyledi. Martinez karşılaşmada ilk dakikalardan itibaren agresif oynayacaklarını arkalarında 70 bin seyircinin desteği olacağına dikkati çekti. Bayern Münih'in file bekçisi Manuel Neuer de taraftarın desteğinin kendilerini daha da motive edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri