Başkan Akyürek çocuklarla buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TRT 34. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği nedeniyle Konya'da bulunan çocuklarla buluştu
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde gala provası yapan çocukları ziyaret eden Akyürek, farklı ülkelerden gelen çocuklarla sohbet etti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin dünyanın en dikkat çeken, en farklı ve orijinal etkinliklerinden biri olduğunu ifade eden Akyürek, şenliğin yapılmasında katkısı bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e, TRT Çocuk kanalı yöneticilerine ve TRT çalışanlarına teşekkür etti. 
Mevlana şehri Konya'da dünya çocuklarını misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirten Akyürek, ''Dünya barışı sağlanacaksa, dünyada sevgi, barış, kardeşlik hakim olacaksa, büyüklerin işbirliğinin yanında çocukların tanışması, kaynaşması, hep birlikte el ele olması çok önemlidir. Yeryüzünde çocuklarına bayram armağan eden tek milletiz. Bu vesileyle büyük Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizin kurucularını minnetle anıyoruz'' dedi. 
Dünya çocuklarını büyüdüklerinde de oluşturdukları bu dostluk köprüsüne sahip çıkmaya davet eden Akyürek, onları ilerleyen yaşlarda da Türkiye'ye ve Konya'ya beklediklerini sözlerine ekledi.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri