Baro'nun genel kurulu tartışmalı geçti

Konya Barosu'nun gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurulu çekişmeli geçti

Konya Barosu'na bağlı bin 600 avukat bugün sandık başına giderek yeni baro başkanını seçecek. Yapılacak olan seçim öncesi 2012 yılı Olağan Genel Kurulu Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurul Avukat Ahmet Bayrakcıoğlu Başkanlığı'nda kurulan divan kurul önünde gerçekleştirildi. 2010-2012 yılları arasında baro başkanlığı yapan Avukat Fevzi Kayacan ve yönetim kurulu üyelerininin yaptığı faaliyetler ve bütçe okunarak avukatların oyuna sunuldu. Yapılan oylama sonucunda okunan faaliyetler ve mali bütçeler kabul edildi. Genel kurulda konuşmalar öncesinde Bayrak krizi yaşandı.  Genel kurula katılan üyeler divan yönetiminin arkasında bulunan ve sahne olarak kullanılan perdelerde Türk Bayrağı bulunmamasına tepki gösterdi. Salonda bulunan avukatlar, 'her şey yerli yerinde düzgün bir halde düzenlenmiş, en güzel şekilde hazırlıklar yapılmış iken, perde de Türk Bayrağı ile Atatürk Posteri'nin olmaması bizi rahatsız etti.

Eğer bayrağımız asılmaz ise bu genel kurulu dışarıda yapacağız' diyerek tepki gösterdi. Divan Başkanı Bayrakcıoğlu, bayrak ve posterin asılmamasında her hangi bir kasıt olmadığını söyledi. Bayrakcıoğlu, verilen molanın ardından, sahneye Türk Bayrağı ile Atatürk Posteri'ni astırdı. Yaşanan krizden sonra konuşan mevcut Baro Başkanı Avukat Fevzi Kayacan, Bayrağın asılmamasından dolayı avukat arkadaşlarından kendisine tavır almamalarını istedi. Avukatların iyileştirmelerden yararlanamadığını söyleyen Kayacan, “Avukatlık mesleğinin ülkemizde yaşadığı sorunlar halen güncelliğini korumaktadır. Yargı alanında yapılan iyileştirme faaliyetlerinden henüz mesleğimz yeteri kadar pay sahibi olamamıştır. İyileştirilmesi düşüncesinin sadece iddia ve karar süreleriyle sınırlı kalması arzu edilen güçlü yargı sistemini oluşturamayacaktır. Avukatlık mesleğinin yargısal faaliyette hakketiği konuma gelebilmesi için yeni, çağdaş, katılımcı, çoğulcu ve temel sorunları çözümleyici yeni bir Avukatlık Kanunu'nun yanı sıra, güçlü barolara ve güçlü bir Türkiye Barolar Birliği'ne ihtiyaç vardır” dedi. Başkan Fevzi Kayacan'ın Grup Başkanlığı'nı yaptığı ve baro seçimine gittiği Birlik Grubu adına söz alarak konuşan başta Avukat Özgür Solak olmak üzere diğer avukatlar, aday olan Avukat Mustafa Aladağ'ın grubu olan Meslekte Dayanışma Grubu üyeleri tarafından tepki ile karşılandı. Yaşanan bu tartışmalar ve gerginliklerden sonra Konya Baro Başkanlığı'na aday olan Mustafa Aladağ söz aldı. 

Aladağ, “Her türlü siyasi çekişmeyi bir yana bırakarak, iyiye güzele giden hizmet yolunda görev yapabilmek için başkanlığa aday olduk. Ülkemizin içinde bulunduğu ve çoktandır dur demenin geciktiği siyasi yaralar bize tarilsel bir sorumluluk yükledi. Bizler dürüsütlük ve iyi niyetle çalışmanın tüm meslektaşlarımızı ayrımsız sevmenin bizi başarıya ulaştıracağından eminiz” diye konuştu. Aladağ, konuşmasının sonunda hizmet yarışında çıtayı en yükseğe çıkarmak ve Konya'nın adını bu alanda diğer birçok ilde örnek olarak duyuracaklarını dile getirdi. Avukat Fevzi Kayacan'ın Başkanlığı'na yaptığı Birlik Gurubu'nun Yönetim Kurulu'ndaki isimler şu şekilde: Fevzi Kayacan, Kemal Temiz, Ahmet Güney, Veysel Çayır, Ahmet Bal, Bayram Uzuner, İsmail Üresin, Süheyla Şahin, Fatih Ekizer, Özgür Solak, Mehmet Şamil Şenalp.

Diğer aday olan Avukat Mustafa Aladağ'ın Başkanlığı'nı yaptığı Meslekte Dayanışma Grubu'nun Yönetim Kurulu'ndaki isimler ise şöyle : Mustafa Aladağ, Muzaffer Arslanpınar, F. Ruhsar Loras, Ziya Sevgili, Selahattin Karagöz, Adem Çeken, Oktay Unkur, Dilaver Kezek, İsmail Keklik, Barış Bektaş, Ö. Cumhur Özyörükoğlu.

merhabahaber.com MUSTAFA ÖZÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri