Baca temizliği

Baca temizliği

Yaşam alanları içinde yer alan ocak, pişirme üniteleri, ısıtma üniteleri gibi yanma sonucu gaz açığa çıkaran tüm ekipmanlar için baca yapılması zorunludur. Bacalar, zehirli gazların sürekli olarak egzoz kanalı ile dışarı atılmasından dolayı bir süre sonra kurum bağlayıp tıkanabilir veya pişirme ünitelerinde oluşan yap buharının baca çeperine yapışması sonucu yangın riski ortaya çıkarır. Her iki durumda da oluşan riski ortadan kaldırmak için baca temizliği yaptırılmalı, özel işletmeler için baca temizlik raporu alınmalıdır. Baca temizliği yapan firma tarafından verilen baca temizlik raporu; bacanızın herhangi bir risk oluşturmayacak şekilde temizlendiğini, baca bakımının yapıldığını gösteren resmi bir belge olduğu için sizi resmi denetimlerde yaptırımlara ve cezalara karşı koruyacaktır. işletmeler açısından ne kadar önemli ise konutlar ve yaşam alanlar içinde aynı öneme sahiptir. İnsan yaşam alanı içinde yer alan ısıtma sistemleri ve pişirme ünitelerine ait yanmış gazların ve buharın dış ortama sağlıklı bir şekilde aktarılması için baca temizliği işleminin doğru bir şekilde periyodik olarak uygulanması gereklidir. Baca temizliği gibi havalandırma temizliği işlemi de yaşam alanlarının taze ve şartlandırılmış hava ile sağlıklı bir şekilde havalandırılmasını sağlar. Havalandırma sistemlerinde yer alan ve taze havayı yaşam alanına taşıyan tüm filtreler belirli periyotlarda temizlenmeli ve havalandırma temizliği düzenli olarak yapılmalıdır.

 

 

Baca temizliği; baca içinde zamanla oluşacak kurumların bacanın tıkanmasına neden olmasını önlemesi açısından hayati öneme sahip olduğu için yasa ile yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Özellikle pişirme ünitelerine sahip olan restoran gibi işletmeler baca temizlik raporu almak ve denetimler sırasında ilgililere ibraz etmek zorundadır. Restoran baca temizliği konusunda uzman olmayan bir firma ile çalışmak size maddi kayıp yaşatacağı gibi tekrar baca temizliği firması arayışı içine girmenize neden olacaktır. Özellikle İstanbul gibi bir metropolde işletmeniz hakkında oluşacak en küçük olumsuz intiba sizi sarsacak derece de etkileyecektir. Bu nedenle işletmeniz için olumsuz bir intiba oluşmasının önüne geçmek, denetimler sırasında alnınızın akı ile denetimleri geçmek ve en önemlisi restoranınıza gelen misafirlerinize üst düzey konfor sunarak ağırlamak için işinin ehli İstanbul baca temizleme firmalarından biri ile çalışmak doğru bir adım olacaktır.

 firmaları, havalandırma temizliği, baca temizliği konularında işinin ehli firmalar oldukları için gönül rahatlığıyla bu firmalardan biri ile çalışabilir ve almak zorunda olduğunuz baca temizlik raporunu alabilirsiniz. Belediyelerce yapılan denetimlerden sorunsuz bir şekilde geçmek, baca içinde başlayarak yayılan yangınlardan birine maruz kalmamak için baca temizliğini altı ayda bir olacak şekilde periyodik olarak temizletmelisiniz. İşinin ehli olmayan bir firma tarafından yapılacak baca temizliği iş yeriniz ve yaşam alanlarınız için tehlike arz edecek ve sizi maddi kayba uğratacaktır. Baca temizliği, hafife alınacak bir konu olmadığı için referansı yüksek, işinin hakkını veren bir firma ile çalışılması zaruridir. Tel: 0212 343 9010  Gsm:0535 343 9010 https://www.dinamikbacatemizleme.net Hizmetlerimizden detaylı incelemek için

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri