‘Avrupa Birliği haddini bilmeli’

Büyük Birlik Partisi Meram İlçe Başkan Vekili Ahmet Soycan, Sudan Devlet Başkanı El-Beşir yüzünden Türkiyeye nota veren ABye sert çıktı ve Türkiye müstemleke değildir dedi.
Sudan’ın dost ve kardeş ülke olduğunu belirten Ahmet Soycan “Türk milleti dost ve kardeş Sudan’ın Devlet Başkanı Abdurrahman El-Beşir’in ziyaretinden son derece memnundur. BBP olarak kendilerine hoş geldiniz diyoruz. Türk milleti kardeş Sudan halkının iradesine saygı duymaktadır. Onların yanındadır ve Sudan’ın seçilmiş meşru Başkanı El-Beşir’i gerektiği şekilde ağırlayacaktır” dedi.

“Avrupa Birliği haddini bilmeli Türkiye’ye müstemleke muamelesi yapmaktan vazgeçmelidir” diyen Soycan, şöyle devam etti: “Türkiye dış politikasını kendisi belirleyecek güçtedir. El-Beşir dost ve müttefik bir ülkenin devlet başkanıdır ve Türkiye’de en iyi şekilde ağırlanmayı hak etmektedir. Ancak bundan daha da önemlisi bu durumun hiç kimseyi ilgilendirmeyeceğidir. Ne AB ne de ABD Türkiye’ye kimi kabul edip kimi edemeyeceğini dayatamaz. Avrupa Birliği’nin Sudan Devlet Başkanı El-Beşir’in Türkiye’ye gelmesi dolayısıyla Ankara’ya verdiği nota en azından haddi aşmak olarak algılanmalıdır ama daha da önemlisi Türkiye’nin özellikle Ankara’nın Avrupa başkentlerinde nasıl algılandığını göstermesi bakımından olay son derece önemlidir. AB’ye bu cüreti verenler bu olayda en az AB kadar sorumludurlar. Savaş suçları nedeniyle sözde bağımsız olan Uluslararası Ceza Mahkemesi Müslüman bir ülkenin başkanı olan El-Beşir için tutuklama emri çıkartırken milyonlarca insani katleden ve bağımsız iki ülkeyi işgal eden George Bush ve arkadaşları için ne yapmaktadır. Söz konusu mahkeme tarihinde ilk defa görevi devam eden bir devlet başkanı hakkında öyle bir karar almaktadır. İslam alemine karşı yürütülen global sindirme ve ezme politikalarının bir parçası olan bu kararı tüm İslam ülkeleri kınamalıdır. Arap Birliği kararı tanımayacağını oy birliğiyle ilan etti. Diğer İslam ülkeleri de kararı kınadıklarını belirtmelidirler. Sudan’da cereyan eden olayların kat kat fazlası Dünya’nın birçok gayrimüslim ülkesinde cari iken Lahey’de ki mahkemenin Sudan devlet başkanı için böyle bir karar alması manidardır. Bu kararın alınmasında Sudan’ın Müslüman olması, özellikle ABD ve İngiltere’nin mahkeme üzerinde ki baskıları etkili olmuştur.

Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafsız ve adil bir mahkeme olduğunu ispatlamak istiyorsa milyonlarca insanı evsiz yurtsuz sürgün durumuna düşüren çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan 1 milyondan fazla insanin katline sebep olan ve yalan dolan komplolarla BM’ye bağlı bağımsız iki ülkeyi halen işgal altında tutan politikaların mucidi ve uygulayıcısı şimdi emekli George Bush ve İngiltere eski başbakanı Tony Blair hakkında dava açsınlar.

Bakalım kaç tane AB üyesi ülke mahkemenin kararına uyacak. Kaldı ki Sudan Devlet Başkanı Sayın El-Beşir hakkında çıkartılan tutuklama kararı, mahkemeye taraf olamayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bağlayıcı değildir. Türkiye Cumhuriyeti kendisi acısından bağlayıcılığı dahi olmayan bir mahkemenin kararını neden hangi mantıkla uygulasın. Türkiye Batılı devletlerin uç karakolu değildir” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri