Asgari ücret 30 bin TL'ye dayanacak! İşte zam senaryosu

Türkiye'de asgari ücret zammına ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Asgari ücretin 30 bin TL'ye dayanacağı söyleniyor.

2025 yılının başında belirlenen asgari ücretin alım gücü, artan enflasyon karşısında hızla eriyip bitti. Çalışan kesimin en önemli gündem maddesi haline gelen "Temmuz ayında bir ara zam yapılacak mı?" sorusu, milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor.

Memur ve emekli maaşlarında Temmuz ayı itibarıyla düzenlemeler beklenirken, asgari ücret için de benzer bir artış olup olmayacağı konusu kamuoyunda geniş yer buluyor.

HÜKÜMETTEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Ara zam beklentilerine ilişkin açıklama, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den geldi. Güler, bu konuda henüz netleşmiş bir çalışmanın olmadığını vurgularken şunları söyledi:

"Maliye Bakanımız, Çalışma Bakanımız, Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında geçmiş yıllarda olduğu gibi bir toplantı ile birlikte bunlar değerlendirilecektir. Şimdi ben kendiliğimden bir çalışma yapıldığını söyleyemem veya olup olmayacağını söylememin bir doğruluk payı olmayacak. Zamanı geldiğinde bunlar değerlendirilecektir."

ASGARİ ÜCRETTE OLASI ZAM SENARYOLARI

Asgari ücrete ara zam yapılması ihtimaliyle birlikte, çeşitli oranlarda zam senaryoları da konuşulmaya başlandı. Eğer hükümet Temmuz'da bir artış yapma kararı alırsa, bu artışın oranına göre yeni maaşlar şu şekilde şekillenebilir:

  • Yüzde 10 zam yapılırsa: 2.210 TL artışla 24.314 TL
  • Yüzde 15 zam yapılırsa: 3.315 TL artışla 25.419 TL
  • Yüzde 20 zam yapılırsa: 4.420 TL artışla 26.524 TL
  • Yüzde 25 zam yapılırsa: 5.526 TL artışla 27.630 TL
  • Yüzde 30 zam yapılırsa: 6.631 TL artışla 28.735 TL

Bu senaryolar, herhangi bir resmi karar bulunmasa da kamuoyundaki tahmin ve beklentileri yansıtıyor. Milyonlarca asgari ücretli, artan hayat pahalılığı karşısında rahat bir nefes aldıracak bir zammın gerçekleşmesini umutla bekliyor. Gözler, önümüzdeki günlerde hükümetten gelecek açıklamalarda olacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri