Arap ülkelerinin kalbi Türkiye ile atıyor

TYDTA Körfez ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, Arap ülkelerinin kalbinin Türkiye ile attığını belirterek, "İnsanların Türkiye'ye karşı muhabbeti gerçekten çok fazla. Onların kapısına birçok ülke giderken, onlar ısrarla Türkiye diye diretiyorlar" dedi

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) öncülüğünde, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen "Konya-Körfez Ülkeleri İkili İş Görüşmeleri" programı kapsamında, Körfez ülkelerinden yaklaşık 100 iş adamı ve yatırımcı Ramada Otel'de düzenlenen yemekte bir araya geldi. Toplantıya Vali Yakup Canbolat, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu,  oda ve sivil toplum kuruluşu başkanları ile çok sayıda iş adamı katıldı.

SANAYİ ALANINDA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Programın açılışında konuşan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, Konya'nın 9 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile sanayi ve yenilenebilir enerji alanında önemli bir şehir olduğunu belirterek, Konya'nın enerji ve sanayi alanlarındaki teknolojilerini Körfez ülkeleri yatırımcılarıyla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Göksu, Arap ülkelerinin kalbinin Türkiye ile attığını belirterek, "İnsanların Türkiye'ye karşı muhabbeti gerçekten çok fazla. Onların kapısına birçok ülke giderken, onlar ısrarla Türkiye diye diretiyorlar. Zaman zaman Türkiye'de yanlış muameleye maruz kalıyorlar, yanlış insanlarla karşılaşıyorlar ama Türkiye muhabbetinden dolayı bunları dostlarına anlatmıyorlar ki Türkiye'ye olan muhabbet azalmasın. Onun için bütün sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve yetkililer dışarıdan gelen kaç insanın ne kadar istihdam sağlayacağını bilemez" dedi.

100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Programa gelirken uçakta yanına oturan bir Suudi Arabistanlı iş adamının kendisine 100 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını söylediğini aktaran Göksu, "Bunu söyleyen iş adamı şuan bu salonda sadece yanıma oturdu, küçük bir sorununu çözdük. Kendisi dedi ki 'Mustafa, sana söz veriyorum yıl sonuna kadar Türkiye'deki yatırımım 100 milyon dolar olacak'. Bugün uykusuz bir halde de toplantımıza katıldı" diye konuştu. Göksu, Getirilen her yabancı yatırımcı adaylarının  memleketine döndüğünde Konya adına fahri konsolosluk yapacak elçiler olarak görülmesi gerektiğiniz ifade ederek, "Bugün kalbi ve gönlü bizimle olan insanların bu güzel muhabbetlerini yıpratmadan, eskitmeden ülkemize istihdam olarak dönüştürmek için hep birlikte çalışacağız. Buraya getirilen her yabancı yatırımcı adayı, memleketine döndüğünde Konya adına fahri konsolos olarak çalışacak bir elçi gibi görmeliyiz" şeklinde konuştu.

ÖZ SERMAYESİYLE KALKINDI

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman ise, Konya'nın kendi öz sermayesiyle kalkınmayı başardığını belirterek, Konya'nın son 15 yılda sanayi alanında yakaladığı ivme sayesinde istihdam, ihracat ve üretim alanında büyük bir sıçrama yaparak Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi. Göksu, Konya'nın güçlü sanayi alt yapısı, büyük pazarlara erişim imkanları, 80'den fazla sektörde üretim ağı ve yetişmiş insan gücü kaynağı ile ihracat rakamları olmak üzere ihracatçı sayısını arttırması bakımından Türkiye ortalamasının üzerende bir performans sergilediğini dile getirdi.

ALİ İBİLEME

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri