1993'den beri tasarlayıp çizimini gerçekleştirdikleri makineyi 2002 yılında bir arkadaşıyla birlikte gündüz işten geldikten sonra geceleri çalışarak evinin bahçesinde kendi imkanlarıyla yaptıkları söyleyen Parlak yaptığı açıklamada, “Çocukluğundan beri içimde sürekli bir makine hevesi vardı. Kendi oyuncağımı kendim yapardım. Evdeki eksiklikleri kendin giderirdim. Küçük boylu ekinler makineye girmediğinden oraklarla biçerek kaldırmaya çalışırdık. Bu hem zaman hem de iş gücü kaybına neden oluyordu. Zamanla bu durum farklı bir meraka dönüştü ve böyle bir makineyi yapmayı düşünmeme neden oldu” dedi.
İcadını anlattığı sektör kuruluşlarının ilgisizliğinden yakınan Parlak, makineyi köylerine götürerek demesini yapıp filme aldıklarını ve bu filmle sektörün önde gelen firmalarına gittiklerinde güzel bir proje olduğunu daha sonra arayacaklarını söyledikleri halde hiçbirinin aramadıklarını, Bu durumun kendisini derinden yaraladığını fakat azmimi köreltmediğini söyledi.
“100 SANTİMETREYE KADAR BİTKİLERİ BİÇİP YÜKLEYEBİLİYOR”
İcadından maddi bir beklentisinin olmadığını amacının ülke tarımına iş gücü ve zamandan kazandırarak fayda sağlamak olduğunu dile getiren Ramazan Parlak, “Makinemiz şu anda 25 ile 100 santimetre arası bütün bitkileri biçip yükleme kapasitesine sahip. Ayrıca ileriki aşamada destek buldukları takdirde bazı parçalar ilave ederek fasulye, nohut, mercimek gibi deneli bitkileri ve balyalık yem için yonca gibi yeşil bitkileri biçip set halinde veya nokta halinde yere bırakacak şekilde geliştirmeyi düşünmekteyim. Kısacası bitkileri biçip yükleme, kısacası yeşil bitkileri biçip set veya nokta halinde yere bırakacak şekilde tasarlanmış ekonomik bir makine haline getirip ismini ‘çeşit biçer’ koymayı düşünüyoruz” dedi.
İlgilenenlerin ve destek olmak isteyenlerin 0541 864 30 46 numaradan kendisine ulaşabileceklerini söyleyen Parlak, bugüne kadar kendisine destek olan ailesine ve dostlarına teşekkür etti.