Ankara'da 19 noktada arama yapılıyor

Danıştay saldırısıyla ilgili olarak Ankara'da 19 ayrı noktada arama yapılıyor..

Danıştay Saldırısıyla İlgili Önemli GelişmeDanıştay saldırısıyla ilgili olarak Ankara'da 19 noktada aranıyor.

Aranan yerler arasında Danıştay Bilgi İşlem Merkezi’nde de var.

Danıştay saldırısı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İstanbul Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatıyla Ankara ve İstanbul'da 19 ayrı noktada arama yapılıyor. Bu kapsamda 9 kişi de gözaltına alındı.

Arama yapılan yerlerden biri Oyak Güvenlik Şirketi. Polisin burada bilgisayar hard disklerini incelediği ve kopyalarını aldığı belirtiliyor.

Ayrıca Oyak Genel Müdürü, Oyak Güvenlik Genel Müdürü ve bazı Oyak çalışanlarının evinde de arama yapıldığı belirtiliyor.

Şirketin İstanbul'daki binası ve bir yetkilinin evi de arama yapılan noktalar arasında.

Danıştay Bilgi İşlem Merkezi'nde de Arama

Savcı talimatıyla Danıştay Bilgi İşlem Merkezi’nde de arama yapılıyor.

Operasyon kapsamında şu ana kadar 9 kişi gözaltına alındı.

Danıştay 2'nci Dairesi'ne yapılan silahlı saldırıda İkinci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmiş, aralarında Daire Başkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üye ise yaralamıştı.

Saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan isimli saldırgan olaydan sonra kaçmaya çalışırken Danıştay'da görevli polis memurları tarafından yakalanmıştı.

Saldırgan Alparslan Arslan, halen İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Ergenekon Davası kapsamında yargılanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri