Anadolu Kartalları Görme Engelliler Spor Kulübü, Konya’da düzenlenen Yeşilay Türkiye Görme Engelliler Gençler Goalball Kadın-Erkek Türkiye Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza attı.
Kadın ve erkek takımlarıyla mücadele eden Konya temsilcisi, her iki kategoride de Türkiye şampiyonu olarak büyük gurur yaşattı.
16-20 Mayıs tarihleri arasında Konya Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyon, Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Aynı zamanda Kasım ayında yapılacak Gençler Dünya Şampiyonası için milli takım seçmelerine de ev sahipliği yapan turnuva, 20 Mayıs’taki ödül töreniyle sona erdi.
ANADOLU KARTALLARI KADIN VE ERKEKLERDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU
Turnuvaya olan ilginin her geçen yıl artması da dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl 4 kadın ve 6 erkek takımının mücadele ettiği organizasyonda, bu yıl 8 kadın ve 12 erkek takımı yer aldı. Katılım sayısındaki yaklaşık yüzde 100’lük artışa rağmen Anadolu Kartalları Görme Engelliler Spor Kulübü’nün hem kadınlarda hem erkeklerde şampiyonluğa ulaşması, elde edilen başarının büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Kulüp Başkanı Kudret Şen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu büyük başarımızda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, Karatay Belediyesi’ne, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Konya Teknik Üniversitesi’ne, sporcularımızın kıymetli ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca organizasyonun başarıyla gerçekleştirilmesinde büyük emeği bulunan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’na ve Federasyon Başkanımız Ayhan Yıldırım’a şükranlarımızı sunuyoruz. Bunun yanında Engelsiz Anadolu Güç Birliği kapsamında birlikte hareket ettiğimiz Meram Görme Engelliler Spor Kulübü ve Arşın Yıldızları Görme Engelliler Spor Kulübü’ne de organizasyon boyunca yanımızda oldukları, destek verdikleri ve güç birliğimizi büyüttükleri için ayrıca teşekkür ediyoruz.”
ANADOLU KARTALLARI’NDAN İLHAM VEREN BAŞARI
Açıklamada ayrıca genç sporcuların gelişiminde önemli rol oynayan Genç Milli Takım Antrenörü Gizem Şen’e de özel olarak teşekkür edildi. Anadolu Kartalları sporcularının yetişmesinde büyük emeği bulunan Şen’in disiplinli çalışmaları, özverisi ve genç sporculara verdiği motivasyonun, elde edilen başarıda önemli pay sahibi olduğu belirtildi. Kulüp Başkanı Kudret Şen, Anadolu Kartalları forması giyen tüm sporcularla gurur duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Anadolu Kartalları Görme Engelliler Spor Kulübü formasını taşıyan tüm sporcularımızla gurur duyuyorum. Sahada ortaya koydukları mücadele, disiplin, inanç ve takım ruhu bizler için en büyük mutluluk kaynağı olmuştur. Sporcularımız yalnızca kazandıkları kupalarla değil; azimleri, karakterleri ve örnek duruşlarıyla da büyük bir başarıya imza atmıştır.” Turnuvaya katılan tüm takım ve sporcuların da tebrik edildiği açıklamada, görme engelli sporunun geleceği olarak görülen gençlerin ortaya koyduğu mücadeleden büyük gurur duyulduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Gençlerimizin sahadaki azmi, mücadelesi ve inancı bizlere umut verdi. Daha fazla görme engelli gencimizin sporla tanışmasını, spor sayesinde hayatlarında yeni bir kariyer, yeni bir heyecan ve yeni bir ışık bulmalarını temenni ediyoruz.”