Hazreti Mevlana'nın söylediği gibi “Dün dünde kaldı cancağızım şimdi önümüze bakmak lazım” diyerek , Konyaspor olarak önümüze bakmak lazım.
Elazığspor, Gençlerbirliği ve Erciyes maçları geride kaldı, bu saatten sonra oynayacağımız 10 maçın en az 4'ünü kazanıp 40 puanla ligi tamamlamak ve gelecek sezonun planlarını yapmak gerekir. Yani tam tamına 12 puan lazım. Bunu da tek yumruk olarak başarmamız lazım, ama çok zorlu bir maratona giriyoruz. Başarabilirmiyiz?
Evet neden olmasın. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, basın ve taraftar bir olduktan sonra Konya'nın başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Ben bu anlamda rahatım, sizde rahat olun. Önemli olan bu haftaki Gaziantep maçı. kazanacağımız 3 puan bizim ligdeki konumumuzu belli edecek. Ben Konyaspor'un rahat bir galibiyet alacağına yürekten inanıyorum.
Ama hakemler açıklandıktan sonra içime de bir kurt düşmedi değil. İçimi kemiren Konyaspor'un puan kaybedeceği değil, hakem Serkan Çınar'dır.
Neden mi?
Vereceği yanlış kararlarla, Konyaspor taraftarını tahrik edebilir mi? Taraftarlar da sinirlenip hakem hakkındaki yapacakları kötü tezahüratla maçın önüne geçerler mi? Sıkıntı burada. İnşallah böyle bir şey olmaz ve içerdeki oynanacak Galatasaray maçını seyircisiz oynanmaz. Dolayısıyla taraftarlarımız oyuna gelmemeli. 90 dakika takımı destekleyelim, alacağımız galibiyet de bundan önceki maçlarda olduğu gibi pay sahibi olalım. Konya'ya ve Konyaspor taraftarına yakışan budur.
Ben Mesut Bakkal'a ve futbolcu kardeşlerimize güveniyorum, onlarında üzerlerine düşeni yerine getireceğinden hiç şüphemiz yok.
İçerde oynadığımız Eskişehir, Sivas, Elazığ ve Trabzon maçlarında seyirci rekoru kıran Konyaspor taraftarı Gaziantep maçında da aynı hassasiyeti göstereceklerdir Pazar günü saat 13.00'de oynanacak karşılaşmaya biraz daha erken gelirlerse, en azından izdiham yaşamazlar.
ANADOLU SELÇUKLUSPOR
İnegöl maçında son dakikada şansız bir şekilde mağlup olan Anadolu Selçukluspor, bu hafta Konyaspor gibi çok önemli bir maça çıkıyor.
Düşme tehlikesi içerisinde bulunan Dardanel ile iç sahada hayati önem taşıyan maça çıkacak. Bu maçtan alacağı 3 puan da Anadolunun ligdekini konumunu belirleyecek. Anadolu için kırılma maçlarından birisi olacak.
İlker Erdem Hocamızın hafta içi yaptığı çalışmalarda mutlaka 3 puanla ayrılacaklarını oyuncularına aşılıyordur. Çünkü, kaybetme lüksü yok yeşil-beyazlı takımın. Anadolu kötü bir takım değil. Hırslı, inançlı ve kazanmaya odaklı bir takım. İnşallah Çanakkale maçı Anadolu Selcukluspor'un silkinme maçı olur.
Maç saatinin Konyaspor-Gaziantep maçı ile çakışması iyi olmadı. Bildiğim kadarı ile Başkan Mehmet Günbaş, maçın cumartesi gününe alınması için çaba gösterdi, ama yetkililer bu isteğe sıcak bakmadılar. Maçın Selçuk sahasında oynanacak olması, bir avantaj olabilir, seyirci gelebilir, gelmelidir de.
Anadolu Selçukluspor'un Çanakkale maçından galibiyetle ayrılacağını umuyor ve bu maçla birlikte çıkaşa geçeceklerine inanıyorum.
İki takımımıza da başarılar diliyorum.
Aman dikkat!
.
İlk yorum yazan siz olun