Aladağ Kayak Merkezi Aralık ayında açılıyor

Yıllardır tesis kurmak için çıkacak kararı bekleyen Derbent'te içinde çok yönlü sportif faaliyetlerin yürütüleceği tesis sonunda kuruluyor. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konyalılar'a müjdeyi vererek, "Tesis bu yıl Aralık ayında açılacak" dedi

Konya'nın Derbent ilçesindeki bazı bölgeler "Konya Derbent Aladağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" olarak tespit edildi. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Bayır Diamond Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile bölgeye yapılacak yatırımlardan bahsetti. Toplantıya Başkan Acar'ın yanı sıra; Konya Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) İl Müdürü Abdurrahman Fidancı ve çok sayıda gazeteci katıldı.  4 bin 300 nüfuslu, 5 bin bütçeli bir ilçe olan Derbent'e yatırımların çekilmesi noktasında Konya basınının çok önemli bir etkiye sahip olduğunu dile getiren Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, "Sizlerin desteği olmasaydı, Aladağ Kış Sporları Merkezi bugünkü haline gelmeyebilirdi. Projelerimiz gecikebilirdi. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum" dedi. İlçeye yapılan yatırımlarda büyük bir katkının da Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu ifade eden Başkan Acar, "50 milyonluk bir yatırım. 10 milyonu kendi öz bütçemize ait. Büyükşehir Yasası, ilçelere ayrı bir değer kattı" şeklinde konuştu.

BEKLENENİN ÜSTÜNDE YATIRIM ALDIK

Sanayi sitesi yaptık 900 bin lira civarında tuttu. 1 milyon civarındaki bir yatırım ile Kapalı Pazarımız Karatay Belediyesi tarafından yaptırıldı. Kapalı otopark yaptık, kendi öz bütçemiz ile 850 bin lira tuttu. Prestij meydan ve yollar yaptık. Sonuçta büyük bir tatil merkezi olacağız. Bu yatırımlar gerekliydi. Taşkın koruma kanallarını düzenledik. Devlet Su İşleri (DSİ) ile ortak bir çalışmaya girdik, maaliyeti ise 4 milyon 100 bin lira oldu. Yeni asfaltlanan yollar vardı, 7 milyon civarında. Sentetik çim sahalar yaptık. 1 milyon liraya Selçuklu Belediyemiz ile düğün salonu yapıyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Sulama ve göletleme çalışmalarımız sürüyor. Tüm mahallelerde parke ve bordür düzenlemeleri yaptık. Şehitlik yaptık. Su arıtma ve kanalizasyon noktaları kurduk. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 6 milyonluk konut çalışması yapıyor.  İlçeye tahminlerimizin çok çok üstünde bir yatırım gerçekleştirildi. Mutluyuz. Biz, ne kadar da taşrada olsak; metropol bir ilçeyiz. İlçemizi iyi tanıttığımızı düşünüyoruz. Konya'nın sıkıntılı anlarında ilçemiz, cankurtaran gibi mücadele etmiştir. Ayrıca ilçemiz, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin en güzel ortak çalışmalarının örneklerini sergilemiştir.

KONYA KIŞ SPORLARI İLE BULUŞACAK

Derbent'in Konyalılar'ın nefes alacağı ve stres atacağı bir ilçe olduğunu söyleyen Acar, ilçeyi iki bölümde ele alacaklarını belirtti. Yayla ve dağ turizmi ile Konya'nın ihtiyaç duyduğu hizmeti verebilecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Acar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Organik tarım yapacağız. 15-20 milyon lira civarında sulu tarıma yatırım yaptık. Hala da yatırımlarımız sürüyor.  Yakın tarihte ilçemiz turizm bölgesi ilan edildi. Bin 800 metre üzerinin tamamen çıplak olmasına rağmen bölgeye böyle bir şey layık görüldü. Turizm ilanı olmadan bölgeyi kullanmamız uygun değildi ve mümkün gözükmüyordu. Tahsisini hızlı şekilde yaptık. 17 Aralık 2018'de açılışını planladık. Açılışına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet edeceğiz. Konya, kış sporları ile buluşacak. Başlangıçta çok zorluk çektik. İmkansız gözükse de yılmadık, inancımız ile hayallerimizi gerçekleştirebilmenin yolunu aradık."

 

YATIRIMCILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

İlçede sadece kış sporlarının yapılmayacağını, bir de doğa sporları için alanların oluşturulacağının müjdesini veren Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, "Yamaç praşütü, dağçılık, at safarisi, dağ kızağı gibi sporlar da şehrimizin hizmetine sunulacak" şeklinde konuştu. "Uluslararası yarışlar da Derbent'te yapılacak" diyen Acar, "Bundan sonraki süreçte de basın camiasından destek bekliyoruz. Şehrimizin en önemli projelerinden birini ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Şehrimize ve ilçemize yeni bir pencere açılıyor. Bu Allah'ın bize vermiş olduğu bir nimet. Eğimler 15 derece. Başka yerde kayak yapılırken, ciddi kazalar geçiriliyor. Derbent'te durum öyle değil. Kayak yaparken düşülse de, yaralanmalar olmuyor. Çünkü mavi pist çok güzel. İlk etapta birinci bölümü yapmak istiyoruz. Kamu harcamalarımız çok sınırlı olacak. Yatırımcılar için ilçemiz büyük bir avantaj. Dolaylı teşviklerden yüzde 70'e kadar istifade ediyorlar" açıklamalarında bulundu.

 

TELEFERİK HATTI İLÇEYE KAZANDIRILACAK

Tesislerin 365 gün açık olacağını ve hizmetini vereceğini konuşmalarına ekleyen Acar,  yatırımcıların ilçeye şuan için ciddi talepler sunduğunu hatırlattı. İlçede yeni istihdam alanlarının da açılacağını belirten Başkan Acar, konuşmalarına şu ifadelerle son verdi: "Gelişmeler çok yönlü olacak. İlk başta yatırımın yapılacağı alana enerji nakli sağlayacağız. İçme ve atık su tesislerimizi inşa edeceğiz. Telekominakosyon hizmetlerinin alt yapısı sağlanacak. Kayak okulu yaptıracağız. Rahat kayacağımız geniş alanlar açılacak. Günübirlik tesislerimiz olacak. Yağan karları sıkıştıran makineyi de ilçemize kavuşturacağız. Derbent'ten Aladağ'a bir teleferik hattı var. Kalkınma Bakanlığı'na talebimizi ilettik. 50-60 milyon arasında bir yatırım olacak. Bu yatırım da bakanlık tarafından desteklenecek."

HALİD ŞEN/EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri