Akaryakıta çifte rekor zam! Sadece 3 gün kaldı

1 Ekim 2026 tarihinde eşel mobil uygulamasının sona ermesiyle birlikte benzinde tüm zamanların en büyük fiyat artışı yaşanacak. Aynı gün motorinde de zam bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları ve eşel mobil uygulaması, araç sahiplerinin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor.

Küresel petrol piyasalarında yaşanan gelişmeler ve Hürmüz Boğazı'ndaki sevkiyat sorunları akaryakıt fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluştururken, son günlerde motorin fiyatlarında da dikkat çeken değişimler yaşandı.

24 Eylül'de yaklaşık 5 lira 50 kuruşluk indirimin ardından, 25 Eylül gecesi motorine 2 lira 55 kuruşluk zam uygulanarak fiyatlar yeniden güncellendi. Sürücüler ise gözlerini benzin cephesinde beklenen yeni artışa çevirmiş durumda.

BENZİNDE DEV ARTIŞ

Sektör kaynaklarının hesaplamalarına göre 1 Ekim 2026 tarihinde eşel mobil uygulamasının sona ermesiyle birlikte benzinde litre başına 4,43 TL olan ÖTV'nin 14,83 TL seviyesine yükselmesi bekleniyor. ÖTV farkı ve buna bağlı KDV etkisiyle birlikte pompaya yansıyacak toplam artışın 12,48 TL'yi bulabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle akaryakıt piyasasında gözler 1 Ekim'e çevrilirken, olası fiyat değişiklikleri sürücüler tarafından yakından takip ediliyor.

MOTORİNDE DE BEKLENİYOR

Motorinde ayrıca kademeli ÖTV uygulaması bulunuyor. Resmî düzenlemeye göre motorin ÖTV'si eylül ayında litre başına 3 TL olarak uygulanırken, 1 Ekim'den itibaren 6 TL'ye çıkacak.

Kasım ayında 9 TL, aralık ayında ise 12 TL olması öngörülüyor. Bu nedenle 1 Ekim'de motorin tarafında da vergi kaynaklı yeni bir fiyat değişimi gündeme gelebilir.

SON FİYATLAR

Konya akaryakıt fiyatları

Benzin: 82,50 lira

Motorin: 95,70 lira

LPG: 35,09 lira

İstanbul akaryakıt fiyatları

Benzin: 80,40 lira

Motorin: 93,50 lira

LPG: 34,99 lira

Ankara akaryakıt fiyatları

Benzin: 81,40 lira

Motorin: 94,60 lira

LPG: 35,09 lira

İzmir akaryakıt fiyatları

Benzin: 81,70 lira

Motorin: 94,90 lira

LPG: 34,99 lira

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri