Abd'de İstihdam Beklentilerin Altında Geldi, İşsizlik Yükseldi

ABD'de tarım dışı istihdam 209 bin artış göstererek beklentilerin altında geldi. Tahminler 230 bin artış olması yönündeydi. İşsizlik oranı yüzde 6,1’den yüzde 6,2’ye yükseldi. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre Haziran ayındaki...

ABD'de tarım dışı istihdam 209 bin artış göstererek beklentilerin altında geldi. Tahminler 230 bin artış olması yönündeydi. İşsizlik oranı yüzde 6,1’den yüzde 6,2’ye yükseldi. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre Haziran ayındaki istihdam ise 298 bin şeklinde açıklanmıştı.

Bununla birlikte ekonomistler, ekonomide toparlanmanın devam ettiğini, bununda tüketici harcamalarını olum yönde etkileyeceğini öngörüyor. 2008’de yaşanan finans krizi ile birlikte 8,7 milyon insan işini kaybetmişti. Söz konusu kayıp, 2014’ün başlarında, sağlanan istihdamla telafi edildi.

Ekonominin toparlanmasına rağmen, CNN/ORC’nin yaptığı ankete göre Amerikalıların yüzde 41’i ekonomiyi “iyi” seviyede görürken, yüzde 58’i ise ekonominin hala “zayıf” olduğu görüşünde.

Krizden en çok etkilenen imalat sektörü son 6 ayda 99 bin kişiye istihdam sağlarken, konut sektörü de son 7 ayda 114 bin kişiye istihdam sağlamış oldu.

Amerika’da ortalama saat ücretleri 1 cent artış göstererek 24,25 dolar olarak açıklandı. Son 12 ayda saat ücretleri sadece yüzde 2’lik bir artış gösterdi. Uzmanlar, bu artışın yeterli olmadığı görüşünde.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri