Konya'da bir hafta içerisinde 3 engelli vatandaş kayboldu. Zihinsel engelli Rafet Saraçoğlu Zeliha Topaloğlu ve kızı Cennet Topaloğlu'ndan 10 gündür haber alınamıyor.
Konya'da kaybolan 3 engelli vatandaştan günlerdir haber alınamıyor. Zihinsel ve konuşma engelli Rafet Saraçoğlu (43) 12 Haziran tarihinde ortadan kayboldu. Yakınlarının ve akrabalarının bütün aramalarına rağmen bulunamaya Rafet Özdemir'in hayatından endişe ediliyor. Yakınları 10 gün önce kaybolan Rafet Özdemir'i görenlerin en yakın polis merkezine bildirmelerini istedi. Özdemir'in yakınları, "Rafet Özdemir konuşma engelli. Kendisinden günlerdir haber alamıyoruz. Can güvenliğinden endişe ediyoruz. Rafet'in bulunması için destek istiyoruz" dedi.
ZİHİNSEL ENGELLİ ANNE VE KIZ KAYIP
Konya'da diğer kayıplar ise yarı zihinsel engelli Zeliha Topaloğlu (38) ve kızı Cennet Topaloğlu. 10 gün önce Konya'da kaybolan anne Zeliha Topaloğlu ve Cennet Topaloğlu en son Eski Garaj civarında görüldü. 11 Haziran günü orta derecede mental reterdasyon yani yarı zihinsel engelli Zeliha Topaloğlu (38), kızı zihinsel engelli Cennet Topaloğlu ve oğlu Hüseyin Topaloğlu ile birlikte Altınekin'den Konya'ya maaş bağlatmak için geldiler, işlerini hallettikten sonra Eski Garaj'da dönüş bileti aldılar. Saat 13.30 civarı otobüse binecekleri sırada anne-kız tuvalete gitmek için ayrıldı ve bir daha haber alınamadı.
TOPALOĞLU AİLESİ ENDİŞELİ
Bunun üzerine Zeliha Topaloğlu'nun ağabeyi Ali Can ve Hüseyin Topaloğlu polis merkezine giderek kaybolan akrabaları için ifade verdi. Daha önce de ablasının 2 kez kaybolduğunu ifade eden Ali Can, ablasının daha önce kaybolduğunda Adana'da bulunduğunu belirterek, "Ablamın yanında bir telefon yok, yine Adana'ya gitmiş olabilir. Polisimizden ablamın bulunmasını istiyoruz. Ablamı ve yeğenimizi görenler lütfen polise bildirsin" diye konuştu. Zihinsel engelli anne ve kızdan 10 gündür haber alınaması Topaloğlu ailesinde endişeye yol açtı. Aile fertleri anne ve kızın başına adli bir olay geldiği takdirde uzlaşmaya gitmeyerek şikayetçi olacaklarını belirtti.
HALİD ŞEN
3 engelli, 3 kayıp!
Konya'da bir hafta içerisinde 3 engelli vatandaş kayboldu.
İlk yorum yazan siz olun