Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı dün yeni hizmet binasını basın mensuplarına gezdirdi. Meram’da 22 yıllık özlemin yeni hizmet binasıyla sona erdiğini de dile getiren Kalaycı, yeni binada tüm birimlerin geniş ve rahat bir ortamda görev yaptığını söyledi. Kalaycı, “Göreve geldiğimiz günden bu yana kadar Meram’ın çehresini değiştirecek önemli hizmetlere imza attık. Sosyal, kültürel ve fiziki belediyecilik alanında yaptığımız çalışmalar çerçevesinde halkımıza daha iyi şartlarda hizmet sunabilmek için kendimize ait bir belediye binası öncelikli çözülmesi gereken bir sorundu. 1989 yılında kurulan ve o tarihten beri farklı bir ilçede hizmet veren belediyemiz, 22 yıl aradan sonra kendi ilçesinde ve kendi binasında hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyor” dedi.
Yeni hizmet binasında vatandaşların rahat etmelerine önem verdiklerinin de altını çizen Kalaycı;,”2 bloktan ve bin 534 metrekare alan üzerine yapılan hizmet binası ön binasında 7 arka binasında ise 5 kata sahip, toplam 10 bin 500 metrekarelik bir alanda vatandaşlarımıza hizmet imkanı sunmaktadır. Vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandığı halkla ilişkiler, zabıta, sosyal işler, yapı kontrol, emlak, vezneler, kafeterya gibi birimler zemin ve zemine yakın katlarda hizmet vermektedir. Yine zemin katta ‘Hemşehrim Masası’nı dizayn ediyoruz. Kısa bir süre içinde hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.
Göreve başladıklarında öncelikli olarak mali disiplini sağladıklarını dile getiren Kalaycı, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: Kira gelirinden tutun da kaçak emlak vergilerine varıncaya kadar gelirlerimizi arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Örneğin daha önce 200 TL’ye kiraya verilen bir büfe, şimdi 13 bin 500 liraya kiraya verilerek 70 kat daha fazla gelir imkanına kavuştuk. Belediyemize 24 temizlik aracı alarak 1,5 yıl gibi kısa bir sürede amorti etmesini sağladık. 6 binin üzerinde konut başlattık. 200 kilometrenin üzerinde yol açtık. Tarihi yapıların restorasyonuna önem verdik. Pamukçu Han’ın restoresini tamamladık, Augustus Otel’i ise 2 ay içerisinde tamamlayacağız. Okul inşaatları, sağlık ocakları ve spor tesisleri gibi halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Çaybaşı’nda ve Çandır Mahallesi’nde 2 adet kapalı havuzun proje çalışmaları devam ediyor.
ALİ SAİT ÖGE