Düzenlenen 'Yetim Dayanışma Günleri' sayesinde Türkiye'de ve dünyada binlerce yetimin yardım alması sağlanıyor. İHH ve AYDER, yetimlerin bulunduğu bölgelere yardım götürüyor ve ihtiyaç halinde bölgeye yetimhane açıyor.
İHH-AYDER Yetim Birimi tarafından düzenlenen 'Yetim Dayanışma Günleri' 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında faaliyette bulunacak. Konuyla ilgili konuşan İHH-AYDER Konya Şube Başkanı Hidayet Yılmaz, şu an dünyada 200 milyon yetimin olduğunu ve bu yetim sayısına her gün 10 bine yakın çocuğun da eklendiğini kaydetti. Yılmaz, “Her yıl 2,5 milyon çocuğun kaçırılarak satıldığı, 300 bin çocuğun boylarından büyük silahlarla cephelere sürüldüğü, işgal sürecinde sadeve Irak'ta 5 milyon çocuğun yetim kaldığı, yanı başımızda Suriye'de üç yıldır devam eden savaşta 500 bin çocuğun yetim kaldığı dünyamızda nice mahrumiyetlerle insanlığın kendisini fark etmesini bekleyen milyonlarca çocuk bulunuyor” dedi.
İHH YETİMLERİ ZİYARET EDİYOR
Yetimlik gerçeğine dünyanın dikkatini çekmek açısından, yetim bölgelerine ziyaret yapıldığını ifade eden Yılmaz, “Her yılın şubat, mart ve nisan ayı 'Yetim Dayanışma Günleri' olarak idrak edilirken, yetim çocuklar konusun insanlığın vicdanını sızlatıyor. Tüm insanlığa emanet savunmasız yetim, öksüz, terk edilmiş ve engelli çocuklar 5 kıta gerçekleştirilen onlarca organizazyon ile hatırlanıyor. Türkiye'de 52 ilde 4 bin 600, 45 ülke ve bölgede ise 38 bin yetim çocuğu Sponsor Destek Sistemi ile annelerinin hesabına 90 TL yatırılarak düzenli olarak destekleniyor. 136 ülke ve bölgede ise 200 bine yakın çocuğu dönemsel olarak destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günleri'nde yetim çocukları bizzat yaşadıkları ülkede ziyaret ediyor” şeklinde konuştu.
Yetimlerin bulunduğu bölgelerde çeşitli projelerin yapıldığın açıklayan Yılmaz, “Ziyaret edilen bölgelerde ihtiyaç durumuna göre yetimhanelerin açılması, okul inşası, yetim çocuklarımıza ait evlerin inşa ve tamirleri, sıcak kış projeleri, gıda, kıyafet, kırtasiye yardımı, sağlık taraması, yetim evlendirme, battaniye-yatak dağıtımı, yetimhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması gibi çeşitli organizasyonları gerçekleştirecek. Ayrıca çocukların ortak paydası oyunlar eşliğinde sevgi ve şefkat bağlarımız daha da güçlenecek” ifadelerin kullandı.
HEDEF 65 BİN ÇOCUK
Bölge ziyaretini gerçekleştiren gönüllülerin arasında bağışçıların da bulunduğunu dile getiren Yılmaz, bağışçıların aracılığıyla sponsor-yetim ilişkisinin güçlendiğin söyledi. Yılmaz, “Yetim Dayanışma Günleri kapsamında bölgede bulunan kardeş sivil toplum kuruluşları ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından toplamda 350 adet projenin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Toplamda 200 kişinin katılması öngörülen programda 65 bin yetim çocuğa ulaşılması planlanıyor. Ayrıca Patani'de iki adet olmak üzere, Nepal, Pakistan, Moro ve Uganda'da 750 çocuğumuza hizmet verecek 7 yetimhanenin açılışı gerçekleştirilecek” diye belirtti.
ADEM DEMİREL merhabahaber.com