20 milyon TL'lik dolandırıcılık

Bursa'da, bir süredir kapalı kalan ve 'Cenaze dolayısıyla kapalıyız' yazan inşaat malzemeleri satan bir aile şirketinin piyasayı yaklaşık 20 milyon lira dolandırdığı iddia edildi

Edinilen bilgiye göre, Bursa-Mudanya yolunda iki katlı bir iş yeri kiralayan Z. Y., oğlu Ü.Y., kızı İ.Ş. ve damadı A.Ş. ile birlikte bir aile şirketi kurdu. Bazı firmalarla iş yapan şirket, çok miktarda malzeme satın aldı. Aile fertlerinin, veresiye aldıkları malzemeleri, parasını ödemeden başka firmalara ucuz fiyatlara sattığı öne sürüldü. 20 milyon lira haksız kazanç elde ettiği iddia edilen aile, önceki gün iş yerlerinin camına 'Cenaze dolayısıyla kapalıyız' yazısı astı. Şirket yetkililerinin yanlarına çocuklarını da alarak bir Avrupa ülkesine kaçtığı iddia edildi. Ayrıca, yöneticilerin maaşlarının yüksek gösterildiği, çalışanların üzerinden bankalardan kredi çekildiği ileri sürüldü.

16 yıldır söz konusu firmada çalıştığını söyleyen ikiz çocuk babası Emre Çeliker (33), "16 yıl boyunca yanlarında çalıştım. Son iki aylık maaşımızı alamadık. İşler kötüye gitmesine rağmen 'düzelecek' diyorlardı. Konuşmak için kendimize muhatap da bulamıyoruz. Firma sahipleri pılısını pırtısını toplayıp Bulgaristan'a kaçmış. Zaten çifte vatandaşlıkları vardı. Kredi kartım bile ellerindeydi. Ne kadar harcama yaptıklarını da bilmiyoruz. Ekstreler geldiğinde, net zararımız ortaya çıkacak" diye konuştu.

Pek çok alacaklı ise haciz koydurdukları malları kaldırmak için haciz başlattı. Sökülen klimalardan dükkandaki değerli eşyalara kadar her şeye alacaklılar tarafından el konuluyor

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri