Konya'da bir tamirhanede çalışan Hasan Büyükaşcı, geçen 15 Mart'ta, tamir için bırakılan araçla geri manevra yaptığı sırada, arkasında bulunan ve bir ay önce işe başlayan stajyer öğrenci Muhammed Salih Gövdetaşan'ı (15) duvara sıkıştırarak ölümüne neden oldu.
Büyükaşcı, aracı kontrol etmek için geri vitese taktığı sırada ayağının bir anda debriyaj pedalından kaydığını ve kamyonetin istemi dışında yaklaşık bir metre gittiğini, frene basmaya çalıştığını ancak basamadığını öne sürdü. Bilirkişi raporunda Büyükaşcı asli kusurlu, işyeri sahibi Mehmet Yelmez ise tali kusurlu bulundu.
ACILI BABA KONUŞTU: BİRÇOK SORU İŞARETİ VAR
Baba Savaş Gövdetaşan "Oğlumu ezen sanık, olaydan 10 gün önce de boğazını sıkmış. Belki kazayı da kasıtlı yaptı. Kamyonetin arkasına da o göndermiş. Birçok soru işareti var. İncelenmesini istedik. Ancak incelenmedi. Dosyayı istinafa taşıdık. İnşallah bu yanlış karardan dönülecek" dedi.