15 Temmuz kitaplarına yoğun ilgi

TSK içindeki FETÖ mensubu bir grup tarafından başlatılan, ancak milletin de büyük desteğiyle 16 Temmuz'da püskürtülen darbe girişiminden sonra bir çok olay geride kaldı

15 Temmuz’un şüphesiz en kritik aktörü 7’den 77’isine Türk halkıydı. Kendi iradesine sahip çıkmak üzere canını ortaya koyup sokakları dolduran halk, darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında hayati rol oynadı.15 Temmuz'un ardından bir çok kitap yayımlandı. Vatandaş olayları anlamak yada tüm detaylarını öğrenmek için bu kitaplara yogun bir ilgi gösteriyor. Rampalı Çarşı esnaflarından Aydın Yakut, "Halkımızın bir bölümü halen şok içinde. Daha neyin ne olduğunu bilmeyen vatandaşlar var. 15 Temmuz sonrası raflarımıza darbe kitapları da girdi. Halk bilinçlenmek ve konuyu detaylarıyla öğrenmek için bu kitaplara yöneliyor" dedi.

KURGU TÜRLERİ POPÜLER

15 Temmuz’un ardından kitap piyasasında sınırlı bir daralma meydana geldiğini ancak bunun çabuk atlatıldığını söyleyen Aydın Yakut, “İnsanlar genelde ekonomik bunalımların , siyasi çalkantıların olduğu dönemde kendilerini edebiyata verirler. Her zamanki gibi edebi türlerin yani kurgu türlerin satışı diğer türlerden daha fazla” dedi Aydın Yakut, “Sırf 15 Temmuz darbe girişimi değil, topluma yönelik canlı bomba eylemleri de oldu; bunun sonucunda da insanlar sokağa çıkmaktan, kalabalık yerlere gitmekten çekinir oldular. Özellikle alışveriş merkezlerine gitmeme yönünde bir eğilim oldu. Şu anda yoğun olarak darbe girişimiyle ilgili kitaplar çıkıyor ve halk darbe girişimini anlamak için bu kitaplara yoğun bir talep gösteriyor" şeklinde konuştu.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri