Türkiye'deki zorlu ekonomik koşullar, uluslararası bir devi daha ülkemizden çekilmeye zorladı. Dünya genelinde 12 bin çalışanı bulunan Japonya'nın en büyük kağıt üreticilerinden Daio Paper, popüler bebek bezi markası Goo.N'un Türkiye'deki tüm faaliyetlerine son verdiğini açıkladı.
GEREKÇE: "MEVCUT EKONOMİK KOŞULLAR"
Yıllardır Türkiye pazarında bebek bezi, giyilebilir külot bez ve çeşitli hijyen ürünleriyle faaliyet gösteren Goo.N, çekilme kararının ardındaki neden olarak doğrudan Türkiye'deki ekonomik durumu işaret etti. Şirket, artan maliyetler ve zorlaşan pazar koşulları nedeniyle Türkiye'deki operasyonlarını sürdürmenin mümkün olmadığını belirtti. Bu karar, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli şirketlerin son dönemde yaşadığı zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi.
SOSYAL MEDYADAN DUYURUP ÖZÜR DİLEDİLER
Şirket, bu radikal kararı Türkiye'deki müşterilerine doğrudan resmi sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Yapılan paylaşımda, tüketicilerden özür dilenmesi ve vedalaşılması dikkat çekti. Bu durum, kararın ne kadar ani ve kesin olduğunu gösterdi.
Goo.N Türkiye'nin resmi hesabından yapılan ve binlerce ebeveyni üzen paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye'deki mevcut ekonomik koşullar nedeniyle, GOO.N ürünlerinin üretimi ve Türkiye pazarındaki tedarikini sürdürmek ne yazık ki mümkün olmamıştır. Bu sebeple, GOO.N ürünlerini kullanan siz değerli müşterilerimizden içtenlikle özür diliyor, üzülerek veda ediyoruz. Bu süreçte gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ediyoruz."