Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Zam yılına hoşgeldiniz!

Zam yılına hoşgeldiniz!

Hayat bir şekilde devam ediyor. Zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz bazen. Bir bakmışız kocaman bir yıl bitmiş.

****
Evet millet olarak hayatı bayağı hızlı yaşıyoruz. Gündemimiz çok yoğun. Konudan konuya atlıyoruz bu yüzden. Bugün konuşulan yarın unutuluyor.

****
Yeni yıl gelince sadece takvimler değişmiyor. Hayatımızda o kadar değişiklik oluyor ki bazen farkına bile varamıyoruz. En çok cüzdanımızı etkiliyor bu yeni yıl.

****

2019 yılı iyisiyle kötüsüyle bitti. Ama 2020 yılına güzel bir başlangıç yapamadık. Hangi konuda mı? Doğal olarak ekonomik konularda.

****
1 Ocak 2020'ye Konya'da çok hızlı giriş yaptık. Zam haberleri yine peş peşe geldi. Toplu ulaşımda 2,10 lira olan tam elkart, 2,50 liraya, aylık tam abonman 135 liradan 160 liraya yükseltildi.

****
Artık Konya'da ulaşım pekte ucuz değil. Eskiden ülke geneline göre iyi durumdaydık. Vatandaşın sıkıntılı olduğu dönemde zamlı tarifeye geçmek pek hoş olmadı.

****
Suyun metreküpü 4,28 kuruşken yeni tarifeyle 0-15 Metreküp Mesken: 4,74 TL oldu.

Zam yapılıyor çünkü belediyenin borçları dağ gibi birikti.

****
Son olarak ekmek zammını söylemek istiyorum. Ekmeğe Konya ve ülke genelinde zam yapılacak. Konya'da 20 kuruş zam (gramajda düşecek) yapılacağını öğrendik.

****
Şimdi bu kadar zam haberini yılın ilk günü duyunca insanlar hayata pek umutlu bakamıyor. Haklılar bu konuda. Para değerini gün geçtikçe kaybediyor.

****

Asgari ücretliye verilen zam oranı ise tam bir fiyasko. Enflasyonu %12 gösterip %15 zam verdikten sonra işçiyi enflasyona ezdirmedik dediniz.

****
Vergiler, harçlar ve trafik cezalarına yaptığınız %22 zammı neyle izah edeceksiniz? %7 fark milletin cebini ayrıca yakacak. Ama kimsenin umrunda değil.

****
Ülke uçuyor kaçıyor zaten. Biz kendi kendimize uyduruyoruz bu oranları. Market raflarından ürün alırken etiketlere fazla bakmayın.

****
Allah korusun belki gerçekleri fark edersiniz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR