Murat Dönmez

Murat Dönmez

Yol kazası olmasın..!

Yol kazası olmasın..!

Gaziantep mağlubiyeti ardından "yol kazası" yaşadık denilerek mağlubiyeti anlatan, İlhan hoca Malatya beraberliğini de "katı savunma" olarak değerlendirmiş..
Evet, en az bir puan için Konya'ya gelen sarı kırmızılı ekip, istediğini aldı ve gitti.
Konyaspor'a gelince Gaziantep maçında olduğu gibi yine orta sahada ciddi sıkıntı vardı. İleriye pas atmada sıkıntı olunca ve özellikle uzun pasların isabetsiz oluşları, hemen hemen her topun Malatyaspor'da kalmasına neden oldu.
Maçın ilk yarısının ilk 10-15 dakikasında oyuna hızlı başlayan ancak daha sonra da temposu düşen yeşil beyazlılar aynı senaryoyu ikinci yarının başında da gösterdi ama ne yazık ki hızlı başlangıçlar fayda sağlamadı.
Malatyaspor, ligdeki konumu nedeniyle en az bir puan almanın hesaplarını yaptı doğal olarak. Defansı sağlam tutarak Konyaspor'a fırsat tanımadı. Kanatlarda da oyuncularımızın çok fazla orta yapmalarına engel oldular. Katı defansı açma noktasında da Konyaspor gerekli hamleyi yapamayınca maçtaki başladığı gibi sona erdi.
2 haftadır orta saha tekliyor...
Amir'e daha çok destek olacak Endri Çekici ve Soner'in biran önce eski formlarına dönmelerinde fayda var.
Yoksa yol kazası sayısı artabilir..
Bunu da açıkça söylemek lazım..
TARAFTARLAR ÇOŞKULUYDU
Malatyaspor karşısında yine istenilen sayıda taraftar yoktu ama bu kez sayısı az olsa da daha çoşkulu taraftar kitlesi vardı. Maçın başından sonuna kadar nefeslerini tükettiler.
Ancak koordine olmaları açısından sıkıntılar yaşanıyor. Bir grup tezahürat yaparken diğer bir grup o tezahüratı maalesef bastırıyor. Bunun sonunda da anlamsız uğultular oluşuyor. Bu konuda Grupların birlikte hareket etmesi Konyaspor'un menfaatine olacaktır.
Taraftarlarımızın bana göre iyi bir futbolcu olan ama çirkefliği ile ön planda olan Adem Büyük başta olmak üzere sonrasında da Sadık Çiftpınar'ın yaptıklarına protestoları yerindeydi.

YİNE SUMİDİCA
Ne yazık ki 2 yıl önce yaptığı hareketle Konya başta olmak üzere bir çok şehirden tepki gören Marşus Sumudica yine taraftarla diyaloğa girerek çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu surum karşısında da Sarı kartla cezalandırıldı yine.. Türk futboluna katkı değil çirkeflik sokan Sumudica soyunma odasında da bir meslektaşımızla diyaloğa girerek karakterini bir kez daha sergiledi ve basın toplantısını da terk etti.

BU TÜR ETKİNLİKLER ÇOĞALMALI


3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye'nin ilk ve tek taraftarlar grubu olan Konyaspor Engelli Taraftarlar Derneği üyeleri Halk Etliekmek sahiplerinin misafiriydi. Bu davette Konyaspor yöneticilerinden Gökhan Çelik ile Osman Öztük ile birlikte ben de TSYD Konya Şube Başkanı olarak katıldım. Orada ki mutluluğu ve o insanların Konyaspor sevdalarını birebir görmek gerçekten çok anlamlıydı. Bu tür etkinliklerin diğer hayırsever insanların katkılarıyla çoğalmalı.

Önemli olan bir diğer etkinlikte, 12 Görme Engelli vatandaşımızın Konyaspor-Malatya maçını an be an yaşamaları ve dakika dakika pozisyonları görmeseler bile hissederek yaşamalarıydı. Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen'in de buna katkı sağlaması güzeldi. Daha önce de bu tur etkinlik yapılmıştı ama uzunca bir süre ara verilmişti. Tekrar yapılması anlamıydı. Bir sezonda bunun bir maç kez tekrarlanması görme engeli bulunan vatandaşlarımız açısından moral kaynağı olması açısından büyük önem arz ediyor.


YENİ TESİSLER

Bir çok Süper lig kulübünde olmayan tesislere sahip Konyaspor, yeni tesislerine önümüzdeki yıl içinde kavuşacak. Mevcut yer artık gençlere teslim edilecek. Gençler de A takım futbolcularıyla aynı yerde bulunmanın belki de zaman zaman beraber antrenman yapmanın heyecanını ve tecrübelerini yaşayacaklar.

Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a ne kadar teşekkür etsek az.

Spora yapılan her yatırım mutlaka gelecekte başarı olarak geri gelecektir.

Buna inanıyor, bunu biliyor ve buna inanıyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR