Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Yerel yönetimler daha fazla destek olmalı

Yerel yönetimler daha fazla destek olmalı

Geçen yıl 11 Mart itibariyle başlayan pandemi günlük yaşamları tamamen değiştirdi. Daha uzun süre de bu şekilde devam edeceği görülüyor.

 

Toplumun tüm kesimleri etkilendi, ancak bazı kesimleri daha çok etkilendi. 

 

Kısa bir analiz yaparsak, büyük alışveriş merkezlerinin bir bir açılması ile küçükler tek tek yok olmaya başladı.

 

Halen, 2.5 milyon civarında esnaf ve sanatkar faaliyetlerini zor da olsa yürütme çabası içinde.                   

Bu rakam oldukça büyük. 2.5 milyon esnaf ve sanatkarın, eşleri, çocukları, bir o kadar da yanında çalışan olduğu düşünülür ise, 10 milyonu aşkın bir istihdam sağlanıyor.

 

İşsizliğin her geçen gün arttığı günümüzde 10 milyon civarında bir istihdam öyle kolay kolay vazgeçilmez.

 

Biz istesek de istemesek de büyük alışveriş merkezleri açılacak. Alışveriş merkezleri artık küçük köylerimizde bile var. 

 

Alışverişlerimizi yerel esnaf ve sanatkarlardan yapmamız konusunda Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı İbrahim Aypar haklı olarak uyarılarda bulunuyor. 

 

Bütün bu olumsuzlukların üzerine bir de pandemi felaketi ortaya çıkınca esnaf ve sanatkarlar nerede ise nefes alamaz hale geldi.

 

Hükümet zaman zaman destek paketleri açıklıyor. Kamuoyuna kulak verdiğimiz zaman desteklerin yetersiz, faydalanmanın ise çok zor olduğu görülüyor.

 

YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

 

Alınan önlemler ve gelişmelerden en fazla küçük esnaf ve sanatkarların etkilendiği gerçek. Yerelde bir yazarım bu sebeple, memleketimin sorunlarını ön plana çıkarıyorum.

 

Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar odası sürekli olarak yerel esnaf ve sanatkarlardan alışveriş yapalım çağrılarında bulunuyor.

 

Buna ilave olarak Seydişehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında Başkan Tutal’ın önerisi ile Belediyeye ait gayrimenkullerde kiracı olarak bulunan esnaf ve çiftçilerin durumu görüşüldü.

 

AK Parti, MHP ve CHP, İYİ Parti Meclis Üyelerinin aldığı karar sonrası Belediyeye ait gayrimenkul kira bedellerine 1 yıl boyunca zam yapılmaması oy birliğiyle gündeme alınarak kabul edildi. 

 

Böylece; “Seydişehir Belediyesine ait Gayrimenkullere 1 yıl boyunca zam yapılmaması kesinleşti” 

 

”Salgın nedeniyle ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci el ele vererek, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde geride bırakmanın yollarını aramak hepimizin görevi.

 

Seydişehir Belediye Meclisi de üzerine düşen görevi yapmıştır. Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a ve her bir Belediye Meclis üyesine ayrı ayrı gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.

 

Toplum olarak salgın süresince, en ağır yükü çeken Sağlık çalışanları, Esnaf ve Sanatkâra daha fazla destek olmamız gerekiyor.

 

Salgının toplumun her kesiminde çok büyük bir hasar meydana getirdiği göz önüne alınırsa her zamankinden daha fazla, birbirimize karşı saygılı, hoşgörülü, güler yüzlü olmalıyız.

 

2.5 milyon esnaf içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmanın mücadelesi verirken, salgın ile mücadelede Esnaf ve Sanatkârın iş yerlerine yapılan denetimlerde daha hassas olunmalı.

 

Toplum şu anda patlamaya hazır bomba gibi, hiç kimse pimi çekmeye kalkmasın.

 

Yerel yönetim olarak Seydişehir Belediye meclisinin aldığı kararı destekliyor ve teşekkür ediyorum.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR