Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Yenilmezler

Yenilmezler

Geride kalan 9 haftada hiç kaybetmeyen bir Konyaspor izlemiştik. Konyaspor ligin zirvesinde kalır mı ligi nerede bitirir diye hesaplar yapıyoruz.

Ligde ilk sekiz haftanın namağlup takımı Konyaspor bu hafta İstanbul’da Galatasaray’a konuk oldu.

Konyaspor lige iyi başladı, İlhan Palut dirençli ve kaybetmeye tahammülü olmayan bir takım oluşturdu.

İlhan Palut çok hırslı birisi bunu takıma da yansıtıyor, bu duruşuyla da taraflı tarafsız her kesimin takdirini topluyor.

Geride kalan haftalara baktığımızda Konyaspor 8 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik aldı. Konyaspor kaybetmiyor ancak kazanma konusunda da sıkıntıları var. Özellikle gol bölgesinde sorunu bir türlü çözemedi.

Konyaspor haftaya iki kötü haberle başladı, Sokol ve Ahmed Hassan’ın sağlık sorunları nedeniyle maçta oynamayacak olmaları Konyaspor’da gözleri Artem’e çevirdi.

Artem tembel oyuncu, Artem duygusal oyuncu, Artem özel hayatında sorunları olan oyuncu. Artem’den faydalanmak için Artem’in içindeki sorunları çözmek gerekiyor.

Bu hafta Artem’in kadroda olmasını bekliyorduk ama İlhan hoca oyuncuyu yetersiz bulunda gol umutlarını Rahmanoviç’e bağladı.

Ülkesinde spor yorumculuğu yapan Anna Krevest bu duruma tepki gösterince ufak çaplı olay oldu. Taraftarın Anna hanımla tartışmaya girmesini yadırgadım.

Maça gelecek olursak, Konyaspor İstanbul’da Sehiç ile Skubic’in anlaşmazlığından kaynaklanan bir gol ile maça 1-0 geride başladı.

Maç boyunca oyunun hakimi olan Konyaspor gol bölgesinde kendini skora taşıyacak golü bir türlü bulamadı.

Galatasaray’ı sahasında aciz duruma düşüren, Galatasaray’ın defansa çekilip duvar örmesine sebep olan, Konyaspor maçtan 1-0 mağlup ayrıldı.

Konyaspor bu hafta yedek kulübesinde biraz zayıf kaldı sakat ve formsuz oyuncular nedeniyle İlhan hoca takım kurmakta zorlandı. Oğulcan iyi sinyaller verdi. Ahmet Karademir 5 dakika kadar da olsa süre aldı.

Konyaspor’da işler kötü gitmiyor diyemiyorum ,çok iyi demek te mümkün değil. 9 haftada sadece 3 maç kazanabilen bir takım var buna karşın 9 maçta sadece bir kez kaybeden güçlü bir takım var.

Gerçek olan Konyaspor sahada dik duran oyun felsefesi olan savaşçı bir takım. Konyaspor bu ligi çok sorun yaşamadan tamamlar gibi görünüyor.

Konyaspor ekonomik sorunlarını çözebilmek için ligi mümkün olduğu kadar tepede bitirmek zorunda. Pandemi nedeniyle kulüplerin gelirleri çok alt seviyelere düştü. Dünya genelinde ekonomik buhran söz konusu. Kurdaki dengesizlik hepsi üst üste gelince kulüplerin durumu vahim.

Konyaspor Tatlıcak arazisini sattı ve bir nebze olsa rahatladı. Tabi Tatlıcak arazisinin bu şekilde heba olması son derece üzücü bir durum.

Konyaspor haftalardır kazanamıyor, bu durumun Kayserispor karşısında son bulmasını umut ediyorum.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR