Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Yeni Bahar

Yeni Bahar

Gençleri kucaklama zamanı, bunu idrak eden Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan Alemdar Sultan Kız Kur’an Kursu gençlere kapısını açıyor. Hem vasıflı gençler yetiştirmek ve hem de aileyi ayakta tutan değerler üzerinde çalışmak istiyor. Sloganı şöyle: “Haydi gençler hayattan kopmadan hayatın içinden hem de Kur’an-ı Kerim ile bütünleşerek Kur’an Kursu’nda buluşalım.”

Bu çalışma, güzel bir çalışma;  bu çığır güzel bir çığır, adı geçen Kur’an Kursu’nu tebrik eder, başarılar diliyorum. Bu kervana diğer Kur’an Kursları’nın da katılmasını arzu ediyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın, dernek ve vakıflarımızın, sendikalarımızın da bu kervana katılmasını arzu ediyoruz. Yüce milletimizin de bu güzel çalışmaya ve bu güzel çığıra maddi ve manevi katkıda bulunmasını arzu ediyoruz.

Gençler için Yeni Bahar’ı başlatan dernek üyeleri, yaklaşık bir ay önce Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne kadar geldiler, durumu bize anlattılar ve bizden destek istediler. Biz de onlara destek vereceğimizi ve her zaman yanlarında olacağımızı söyledik.

Dernek üyeleri genç, büyük bir azim içindeler, yanlarında çocukları,  biri bizim öğrencimiz, okulumuzdan mezun olduktan sonra evlenmiş, şimdi üniversitede okumaktadır.

Şöyle diyorlar: Çalışkan, maddi durumu zayıf, on beş- on altı yaşında ki gençleri ortaöğretimden başlamak üzere üniversite son sınıfa kadar bütün masrafları bize ait olmak üzere okutmak istiyoruz. Birçok gencimiz sahipsiz, onların elinden tutmak lazım, tutulmazsa ideolojilerin kurbanı olurlar. İlerde ah-vah demenin bir anlamı yoktur.

Bu durumu biz de düşünüyorduk, inşallah hayırlı bir el bunların elinden tutar, diyorduk. Bu duygu ve bu düşünce içerisinde iken bir de baktım ki, karşımda söz konusu derneğin üyeleri. “Hocam, sizinle konuşabilir miyiz?” dediler. Hay hay dedim, gaye ve hedeflerini anlattılar, o andaki sevincimi kelimelerle anlatmam mümkün değil, yüzüm gülüyor, bütün yorgunluğum bir anda gitti.

Gençlerimiz seküler eğitimin kıskacı altında bocalamaktadırlar, dalganın karşısında çöp misali sağa sola savrulmaktadırlar. İşte bunun idrakinde olan söz konusu dernek güzel bir çalışma başlatmış ve güzel bir çığır açmıştır; bunun büyümesi ve yaygınlaştırılması için herkesin gücü nispetinde yardımcı olması gerekir, diye düşünüyoruz.

Haydi, gençler, gençler için Yeni Bahar’a koşun, çevrenizi bu güzel çığırdan haberdar edin. Haydi, vakıf, dernek ve sendikalar, bu güzel çalışmayı ve bu güzel  çığırı siz de başlatın, dert yanma zamanı değil, iş yapma zamanı.

Ziya Paşa’nın dediği gibi:

“Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde"

Adresleri şöyledir: Alemdar Sultan Hacı Hasan Efendi Kız Kur’an Kursu,  Ahmed Çakır

0532 775 64 03 Hoşça kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR