Salih Acıbadem

Salih Acıbadem

Yasalaşırsa Ahmet ayakta kalmayacak..

Yasalaşırsa Ahmet ayakta kalmayacak..

Ulaşım her vatandaşın temel ihtiyacı. Eskiden şehir yaşamı yaygın olmadığı için ulaşım pekte sorun olmuyormuş. Köyden kente başlayan göçlerle birlikte bu durum değişti.

****
Değişen yaşam koşulları sebebiyle insanlar şehir yaşamına mecbur kaldı. Böylece belli bir alanda yığılan nüfus çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirdi.

****
Müstakil evlerde yaşayan insanlar üst üste yığılmış beton bloklara sıkışıp kaldı. Yaşam biçimimiz değişti adeta.

****
Ev ile iş yeri veya okul arasında mesafelerde açıldı. Kendi araçlarıyla işe giden insanlar olsa da toplu ulaşımı kullananların oranı her zaman daha yüksek oldu.

****
Toplu ulaşımda artık kalabalık şehirlere yetersiz geliyor. Bunlardan biriside Konya. Şehrimizde sabah ve akşam saatlerinde toplu ulaşım araçlarına bakarsanız bunu sizde fark edeceksiniz.

****
Malumunuz 60 yaş üstüne toplu ulaşımı ücretsiz yapmışlardı. Aslına bakarsanız çok mantıklı bir uygulama değildi. Zaten sonuçları da pek hayırlı olmadı.

****
Yaşlılarımızın başımızın üstünde yeri var ancak bu ücretsiz uygulama suistimal edildi. Günün her saatinde ordan oraya otobüsle gidip gelen yaşlılarla doldu otobüsler.

****
Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde diğer vatandaşlara resmen eziyet oldu. Saat 5 olmuş adam işten çıkıp eve gidecek. Zaten yorgun. Bir bakıyor otobüsteki 50 kişiden 30'u yaşlı.

****

Okula otobüsle gidip gelen bir genç var. İsmi Ahmet. O da her gün yaşlıların yoğunluğu sebebiyle ayakta kalmaktan şikayetçi. Sabahın 7'sinde nereye gidiyor bu amcalar diye sorguluyor kendi kendine.

****
Bu duruma son zamanlarda yoğun tepki geldi. Bu sebeple yetkililer olaya el atmış. Yasalaşırsa artık 60 yaş üstü mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde otobüse ücretsiz binemeyecek.

****
Yerinde bir karar olur. Bana sorarsanız 60 yaş üstü de ücretli olmalı. İlla ayrıcalık tanınacaksa indirim imkanı sağlanabilir.

****
Yaşlılara ulaşımı ücretsiz yapmak yerine öğrencilere daha ucuza ulaşım imkanı sağlamak daha yerinde olur. Öğrenci olmak zor çünkü.

****
Hele öğrenci velisi olmak şu zamanda çok zorlaştı. Ekstra indirim ile öğrencilerin aileleri de ekonomik anlamda rahatlar.

****

Yaşlılarımızın da bu uygulamayı anlayışla karşılayacağını düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Salih Acıbadem Arşivi
SON YAZILAR