İhsan Koç

İhsan Koç

Yapay ete hazırlık mı?

Yapay ete hazırlık mı?

Türk hayvancılığı geçen hafta gündeme gelen bir haberle sallandı. Bakanlık tarafından hayvanlara yapılan çiçek aşısı uygulaması devam ederken aşının içerisinde BVD hastalığına sebep olacak etkenlerin bulunması üzerine acil kodlu yazıları il müdürlüklerine göndererek çiçek aşısını ikinci bir karara kadar durduruldu.

**

Türkiye son dönemde bakanlık nezdinde Amerikan merkezli Gates Vakfı ile yakın temas halinde. Bu durum çoğu şakşakçı tarafından görülmese bile tehlikeli sonuçların habercisi olabilir. Son dönemlerde farklı tohumların tedarik edilmesi, medyanın laboratuvar ortamında üretilen etlere gösterdiği sempati toplumun yine bir konuda denek olabileceğini akıllara getiriyor. 

**

Bu bağlamda düşünmek gerekirse yapılan hatalı aşılamalar hayvanlarda yeni hastalıkların habercisi olacak. Bunun önüne geçmek için tedbir amaçlı antibiyotik kullanılacak ve tüketime sunulan çoğu ette antibiyotik kalıntısı oluşacak. Bu skandal etlerde antibiyotik kalıntısını arttırarak zaten yeterince oynanmış gıdaya maruz kalmamıza sebebiyet verecek.

**

2018 yılında Gates Vakfı Ortadoğu temsilcisi bakanlık tarafından ağırlanmış ve pilot uygulamaların yapılabilmesi adına gelişmeler kaydedilmişti. O dönemde az sayıda yazar durumu gündeme getirmişti. Pandemi sürecinde tekrar gündeme gelen Gates Vakfı, Afrika’nın bazı bölgelerinde ve gelir düzeyi düşük coğrafyalarda yaptığı yardım çalışmalarıyla gündeme zaman zaman geliyor. Microsoft gibi bir markanın sahibi Bill Gates tarafından çalışmaları takip ediliyor. Doğal olarak küresel anlamda etkili sayılır. Pandemi sürecinde yaptığı hastalık tahminlerinin bazılarının doğru çıkması ünlü aktivistler tarafından eleştirildi. 

**

Yaptığı aşı ve bebeklerde ishal üzerine tedavi çalışmaları çoğu zaman dikkat çekti. Şimdi işlediğimiz toprağa ve hayvanlarımıza bu belirsiz vakıfları bulaştırmak altından kimsenin kalkamayacağı sonuçlara sebep olabilir.

Anadolu insanı metin ve düşüncelidir. Başına gelen çoğu olayın alternatifi üzerine düşünür, işi bilene değer verir. Yetkilisine saygı gösterir. Şimdi bu değerli köylünün elinden tutmaya çalışmak yerine kıtalar ötesinden birilerinin söylediklerini politika haline getirmek doğru bir tutum değil. İnşallah bu ecnebi hayranlıkları tüm politikalarda sona erecek ve kendi çizgimizi tekrar çizeceğiz. Yoksa bu millet çok vakıf gördü. Yaşanan olaydan dolayı hayvanları zarar gören tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İhsan Koç Arşivi
SON YAZILAR