Nurten Selma Çevikoğlu

Nurten Selma Çevikoğlu

Yâ Rabb’i Seni Seviyoruz

Yâ Rabb’i Seni Seviyoruz

Efendim son yazımızda, ‘Cenâb-ı Hakk’ı Seviyor muyuz?’ başlıklı bir yazı kaleme almıştık. Bugünkü yazımızda o yazımıza cevap olsun hepimiz adına inşaALLAH.

Bunu demek eğer katında edepsizlik olmaz ise Rabb’im bizler kulların olarak elbette Seni Seviyoruz. Senin emirlerini yerine getirmeye, yasakladıklarından kaçınmaya çalışıyor, dünyâyı rızan doğrultusunda yaşamaya, helal ve haram hudutlarına dikkat etmeye, her hususta aşırıya kaçmadan mutedil ölçülerde kalmaya gayret ediyoruz. Bu husustaki kusur ve hatâlarımızı gideriver. Seni seven kullarına Sen yardımını esirgeme.

Senin ayın olan Recebi şerifte bizleri Sen’in hoşnutluğunu kazanacak, Sen’i memnun edecek davranışlara yönelt. Bizleri katında hayırlıların, sevdiklerinin arasına kat. Biz âciziz bizi azgın nefsimizin eline bırakma. Şu mübârek ayında nefislerimizi terbiye edebilmek, şeytanın hile ve aldatmacalarına kanmamak için bize yardım et. Biz bu zorlu işi ancak Senin yardımın ile başarabiliriz. Bize inâyetini lütfeyle.

İçinde bulunduğumuz şu güzel günlerde Hz. Kur’an ile olan berâberliğimizi artırıyor, ayların sultânı Ramazan’a güzel bir hazırlık olması açısından nafile oruçlar tutmaya Rasûlümüz aleyhssalâtu vesselâm’ın sünnetlerini daha bir özenle ihya etmeye çalışıyoruz. Bizleri gereksiz meşgalelerle uğraştırıp Sen’den ayrı kalma bedbahtlığından kurtar. Şu güzel üç ayların kutlu zeminlerinde bizi Sana daha çok yaklaştır.

Yine Sen’in ayında, Sana olan muhabbetlerimizin tezâhürünün sunumu olarak hep Seni senâ edici tesbihleri dilimize vird edindik. Nafile namazlarla Sana yöneldik, dua ve niyazlarımızı artırmaya bizleri muvaffak kıl. Sevgine, affına, rızana kavuştur, dünya ve ahret nimetlerine eriştir. Sevdiğin, beğendiğin, râzı olduğun kullarının arasına kat bizi.

Elimizden geldiğince şu güzel ayı fırsat bilerek ahlâkımızdaki menfîlikleri gidermeye, güzel ahlâkı tamamlamaya gelmiş yüce Rasûlun ahlâkıyla ahlaklanmaya çalışıyoruz, bu hususta olumlu özellikler kazanmamıza yardım eyle. Bizleri Kur’an ahlâkıyla, Muhammedî ahlakla ahlaklandır. Yanlışlarımızı düzelt, eksiklerimizi gider, noksanlıklarımızı tamam eyle.

Âile-akraba, konu-komşu, eş-dost, arkadaş ilişkilerimizi en kâmil iletişim çerçevesinde sevgiyle, muhabbetle, yumuşaklıkla sürdürüyor elimizden geldiğince olumsuzlukları tolere etmeye gayret sarf ediyoruz. Büyüklere saygı, küçüklere şefkat, hayvanlara ilgiyle muamele etmektir niyetimiz. Nefsimize uyup da yaptığımız yanlış muamele olursa bizleri uyar ve bu konuda Sen bize yardım eyle. Sen’in her şeye gücün yeter. Başkalarının hak ve hukûkunu koruma ve ihlal etmeme hususlarında bize ferâset nasip et, doğru kararlar aldır.

Şu mübârek Receb ayının mübârek günlerinde faziletli, erdemli, davranışlarımızı çoğalt. Öyle çoğalt ki iyilikler tüm rûhumuzu kaplasın. Hep iyi olalım, iyilerle ve iyiliklerle hemhal kıl bizi. Biz Seni Seviyoruz Sen de sev ve sevdir bizi, sevdiklerinin yanına koy bizi. Sevdiğin en güzel yerlerde ağırla bizi.

Rabb’im hayır çalışmalarına kat bizi, iyilik ve güzelliklerle donat bizi. Her dâim fakir fukarânın sıkıntılarına duyarlı kıl, onların dertlerine çözüm olacak imkanlar bahşet bize. Her ihtiyaçlının âdeta bize zimmetli olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarma. Dâima mazlumun yanında, zâlimin karşısında eyle. Bizleri hayra anahtar, şerre ve şerlilere kilit eyle.

Dünyânın dört bir tarafında zulüm gören kardeşlerimize, vatansız, yurtsuz, yuvasız sınır kapılarındaki bekleşen mülteci kardeşlerimize yardım eyle. Şerleri hayreyle, yanlışları güzelliğe, kötülükleri iyiliğe tebliğ eyle. Korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nâil eyle. Sen af ve kerem sâhibisin dualarımız kabul eyle. Amin amin amin. Ve selâmun alel mürselin.

Bugünkü yazımızda dua oldu, efendim duâyla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurten Selma Çevikoğlu Arşivi
SON YAZILAR