Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Ya Aksa

Ya Aksa

Canım, kanım sana feda olsun. Hüzünlüsün, kan ağlıyorsun biliyorum; kirli postallar, seni çiğnedi, mahremine girdi, minberini ve mihrabını tahrip etti, canına, varlığına kastetmek ve seni yok etmek istemektedir.

Ya Aksa yaklaşık yüz yıldır, baskı ve zulüm altındasın, kanatları kırık kuş misali çırpınıp duruyorsun; sanki Müslümanlara sizin dirilmeniz benim dirilmem, sizin ayağa kalkmanız benim ayağa kalkmam diyorsun; biz,  her halinden seni anlıyoruz.

Ya Aksa, sen Hz. Süleyman (a.s)’ın yaptığı ilk mescitsin, Hz. İsa’nın doğduğu ve büyüdüğü iklimsin. Peygamberlerin ekseriyetinin ağırlandığı, tebliğ ve irşadın yerine getirildiği merkezsin.

Ya Aksa, sen, ahir zaman Peygamber’in Miraca yükseldiği mekânsın, çevresi mübarek kılınan bir beldesin, Müslümanların ilk kıblesisin,  Kudüs’ün Fatihi Selahadd’in Eyyubi’nin dediği gibi ahir zamanda Müslümanların toplanacağı mekânsın. Bütün bu belgeler, senin Müslümanların aidiyeti olduğunun bir simgesidir.

Ya Aksa, biliyorsun, sana, kardeşin Kâbe, Mescid-i Nebevi’ye, Mısır ve İstanbul’a insanlar içerisinde düşmanlık bakımından en şiddetli olan Yahudiler ile müşriklerdir; haçlı zihniyeti de aynı şekildedir. Bu şer üçgeni, Müslümanların içine düştüğü zilletten faydalanarak senin ve kardeşlerinin nurunu söndürmeye çalışmaktadır; bu onların tabiatı, felsefesi ve cibilliyeti gereğidir.

Ya Aksa, müjde, İstanbul’un öncülüğünde kardeşlerin yakında seni kirli postallardan kurtarmak için bir araya geldiler; bunun farkında olan şer üçgeni kudurmuşçasına sana saldırmaktadır; “üzülme Allah bizimle beraberdir.”  Diren kardeşim, diren; sen yalnız değilsin, kardeşlerin seninle beraberdir.

 Ya Aksa, müjde, kardeşlerin İstanbul, Mekke ve Mısır şer üçgene karşı güçlerini birleştirmeli, demektedir. Artık kardeşlerin uyandı, ulusalcılığın, laikliğin şer üçgenin bir projesi olduğunun idrakindedir. Bu gibi böl parçala, yut projeleri yerine,  tarihte olduğu gibi tevhidî bir proje olan ümmet fikrinin etrafında kenetlenmiştir.

Ya Aksa, müjde Hz. Ömerler, Amr b. Aslar, Selahaddini Eyyubiler, Fatihler, Yavuzlar yetişiyor; yakında, seni kirli postallarıyla kirletmek ve kirli nefesleriyle boğmak isteyen şer üçgenine hesap soracak ve seni hürriyetine kavuşturacak ve gereken tedbirleri alacaktır.

 Ya Aksa, kardeşlerin, senin başına gelenlerin dünyaya rağbet ettiklerinden dolayı olduğunu artık anladılar.  Bu sebeple seher vaktinde bağışlanmalarını istemektedirler. Onun için sakın, yeise düşme, zira  inanan Allah’ın rahmetinden asla  ümidini kesmez.

Ya Aksa,  malumunuz Hz. Musa’nın asası, sihirbazların sihirlerini yuttuğu gibi hak batılı yutar. Onun için direnmeye devam et, kardeşlerin geliyor, ufukta göründü.

Ya Aksa, sen hak üzeresin, dolayısıyla kanın oluk oluk aksa da zafer senin hakkındır.  Çünkü kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. Hoşça kal.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR