Dr. İbrahim Büyükeken

Dr. İbrahim Büyükeken

War Cup 2014 Gaza

War Cup 2014 Gaza

Tüm Dünya Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nı (World Cup) pür dikkat izliyor. Almanya'nın Brezilya'yı attığı 7 golü büyük bir zevkle ve coşkuyla izleyen dünya, İsrail'in Gazze'ye attığı misket bombalarını, füzeleri görmemek için üç maymunu oynamaya devam ediyor. Şu an Gazze'de War Cup 2014 Gaza (Savaş Kupası) gerçekleşiyor. Bombaların düştüğü evlerden ölüm yükseliyor... Bu kupanın kazananı yok... Kaybedeni ise masum insanlar, çocuklar, yaşlılar ve acısı koskoca bir İslam alemidir..

**

Gazze'nin çocukları misket bombalarıyla uyanıyor, misket bombalarıyla kalkıyor. Filistinli arkadaşım Wahid facebook profilinde “War Cup” isimli bir karikatür paylaşmış. Oldukça anlamlı bir karikatür.. Karikatürde bombaların düştüğü yerden yükselen ateşi temsil eden kupa yer alıyor. Diğer bir karikatürde kucağında çoçuğu olan Filistinli bir baba, hemen yanında 7-1'lik yenilgiye ağlayan Brezilyalı, yanında ise galibiyete sevinen Alman genç.. Maalesef; dünya ülkeleri Dünya Kupasını izlerken, Gazze'deki dramı görmememek için ellerinden gelen herşeyi yapıyor...

**

19 yıl önce Bosna'nın Srebrenitsa şehrindeki katliama göz yuman Batılı ülkeler, şimdi aynı senaryoyu Gazze'de, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da oynuyor. Irak'ta ne idüğü belirsiz bir örgüt terör estiriyor. Camileri, türbeleri bombalıyor, kendisinden olmayanları katlediliyor. Batılı ülkelerin sessizliğini anlıyoruz da; İslam dünyasından neden bir çıt yok? Musul'da Türkmenler katlediliyor, Türkiye kamuoyu sessiz tiyatroyu oynuyor...

**

Suriye'de 3 yıldır insanlar katlediliyor. Irak'ta kan gövdeyi götürüyor. Kimse sokaklara dökülmüyor. Öldüren ve ölen Müslüman olunca mı bu sessizlik? Müslümanlar daha nereye kadar birbirinin kanını dökecek. Hani tüm Müslümanlar kardeşti? Nerede kaldı İslam kardeşliği? Ramazan'da bile kardeş kanı dökenlerin bizim dinimizle ne kadar ilgisi olabilir ki? Bunlar Siyonist uşağından başka bir şey olamaz...

**

İslam dünyası paramparça. Kan, gözyaşı, zulüm, yağma, yıkım.. Biz dünya kupasını izlerken, gözümüzün önünde bir “savaş kupası” gerçekleşiyor. Bir tarafta IŞİD, bir tarafta YPG, bir tarafta İsrail bir tarafta Esed rejimi. Futbol topu yerine, misket topları var bu kupada. Messi'ler, Ronaldo'lar, Müller'ler yok ama El Bağdadi'ler, Esed'ler, Netanyahular, Maliki'ler var. Onlar bu kupanın kazananı, kaybedeni ise yine İslam dünyası..

**

Dünya Kupası'nı Almanya mı alır? Arjantin mi alır? Bilemiyorum. Futbolu daha iyi oynayan kimse ve şans kimden yanaysa o kazanacaktır. Ama İslam dünyası daha çok War Cup'lara ev sahipliği yapacak gibi. Ne zaman bu mezhep çatışmaları biter, bir birimizi severiz o zaman gerçek bir dünya kupasınına ev sahipliği yaparız.

**

Ramazan ayının ortalarına geliyoruz. 2 hafta sonra mübarek Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. İslam alemi bir Ramazan ayını daha acı ve gözyaşı içerisinde geçirdi. Bir bayrama daha mutsuz gireceğiz. Çocuklarımızı kucaklarken, Irak'ta, Filistin'de, Suriye'de babasız kalan, annesiz kalan çocukları hatırlayacağız. Tek isteğimiz İslam ülkelerinde bu karanlık günlerin bir an önce bitmesidir.

**

GÜNÜN SÖZÜ

Savaş yalnız sınırlarda olmaz. Savaş bir milletin topyekün ateşe girmesidir. Eğer bu bütünlük sağlanmamışsa zafer tesadüfi, yenilgi kaderdir. (2. Abdülhamid)

**

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. İbrahim Büyükeken Arşivi
SON YAZILAR